Leticia Multi Modular Exclusive Top

Tip! Boxsprings Etten Leur. Dit is waar je op moet letten

Boxspring kopen Etten-Leur


WAT IS EEN BOXSPRING?

Een originele boxspring is een bak (box) gevuld met veren (spring) . Kortom: Een boxspring is een bedbodem, zoals een spiraal, schotelbodem of lattenbodem. Deze bedbodem wordt gestoffeerd met een stof en kleur naar keuze. Daar wordt vervolgens een hoofdbord en soms een voetbord aangeklikt. Vervolgens wordt er een matras opgelegd. Bij Pocketvering-matrassen vaak ook nog een extra topper ivm de hinderlijke naad in het midden van het bed veroorzaakt door deze pocketvering-matrassen. 


UITERLIJK

Een boxspring en een ledikant kunnen, indien gestoffeerd, hetzelfde uiterlijk hebben . Een ledikant kan er ook anders uitzien. Gespoten in een kleur (honderden kleuren) of gefineerd (zoals eiken, beuken, kersen enz.) voor een klassieke uitstraling.

INSTAPHOOGTE

Zowel ledikanten als boxsprings zijn verkrijgbaar op diverse instaphoogtes . Dat is de hoogte vanaf de grond t/m bovenzijde van de matras. Die keuze is aan jullie. Heb je liever een hoog of een laag bed? De instaphoogte is afhankelijk van je lichaamslengte. Iemand met korte benen zal een lager bed nodig hebben dan iemand met lange benen.


HOOFDBORDEN

De keuze is groot. Zowel qua model als meubelstoffen en kleuren . Zowel achter een boxspring als een ledikant kan een hoofdbord naar jouw keuze worden geplaatst. Voorbeelden van hoofdborden en meubelstoffen


SLAAPCOMFORT

Een Boxspring is dus een bedbodem en van alle bedbodems is het de meest eenvoudige bedbodem . 99% van de boxsprings bieden weinig of geen correctie. Ze bieden wel veerkracht, maar zijn niet voorzien van de benodigde correcties voor je lichaam. Zoals ruimte voor je schouder, steun in je taille, soepele van stevige heupzone. Daarnaast is het veel voorkomend probleem dat alle boxsprings snel doorhangen. Dit levert al snel klachten op. Meer informatie .

Belangrijk om te weten en om een miskoop te voorkomen:

  • Een bed zonder lichaamsprofielmetingen is onverantwoord, blijkt uit de praktijk:
  • 90%    van de Nederlanders slaapt op een bed welke niet geschikt is voor hun lichaam. 
  • 80%    van de Nederlanders heeft van ontvangen vooruitklachten last van rug, nek of schouder.
  • 90%    van de Nederlanders heeft dus echt een miskoop. En dat is zonde en onnodig.
  • Laat je niets wijsmaken    zoals veel, winkeliers en TV-reclames je willen laten doen geloven: Je bent niet standaard. Niemand is standaard. 
  • Ondanks de mooie  reclame-campagnes:  “Een standaard”-bed kan jouw unieke lichaam dus nooit de juiste steun geven. We kunnen ook niet allemaal op maat 41 lopen.
  • Uiterlijk is leuk maar niet echt belangrijk. Immers, wanneer je slaapt heb je geen idee hoe je bed er uit ziet. Het gaat er dan alleen nog maar om hoe je morgen wakker wordt. Met een glimlach van met klachten?
  • Wij zijn al meer dan 45 jaar een bekende en ontwikkelingsspeciaalzaak. Onze ervaring is groot en dit delen we graag met je om  een teleurstelling en een dure miskoop voor jou te voorkomen.


Een populaire  internet aanbieding  is een boxspring, niet met veren, maar met een houten plank als bedbodem. De basis is een gestoffeerde houten plank (pallet). Veelal aangeboden in de lagere prijsklasse door prijsstunters en bedden-dumps. Het mag de naam boxspring niet dragen maar wordt toch zo aangeboden. Deze bedden bieden totaal geen comfort en geen correcties. Totaal ongeschikt. Niet doen.

Ook een  spiraalbodem  (zoals Auping, Avek en Boss) biedt weinig of geen correctie voor je lichaam. Meer informatie over spiraalbodems

Lattenbodems en Schotelbodems  zijn verkrijgbaar van heel eenvoudig tot bijzondere bedbodems met lichaamsprofielcorrecties. Daarnaast worden de betere bodems aangepast aan je specifieke lichaamsprofiel. Immers, we zijn niet allemaal hetzelfde. Bij verandering van lichaamsprofiel, zoals bij toe- of afname van je gewicht, kan het bed ook jaren bij aankoop, worden aangepast aan je nieuwe lichaamsprofiel. Meer informatie MAGNETISCHE STRALING

Er zijn meer berichten dat elektrische magnetische straling een slechte invloed zou hebben op onze gezondheid. Er zijn al vele gevallen bekend van mensen met heftige reacties op elektrische magnetische straling. Een Boxspring met een vulling van binnenvering of pocketvering, dus van metaal, wordt dan ook vaak ten stelligste afgeraden. Daarnaast zijn boxsprings vaak óók nog eens voorzien van Pocketvering matrassen met een metalen vulling. Meer informatie 


MATRASSEN

Je hebt in het algemeen een ruime keuze in matrassen . Zowel binnenvering, pocketvering, polyether, traagschuim, visco als HR. Allemaal in verschillende gewichtsklassen. Bijna allemaal voorzien van comfortzones. Visco en HR matrassen kunnen zelfs voorzien zijn van de meest geschikte correctiezones om lekker en gezond te liggen. Meer informatie over comfort en correctiezones.

Echter: Boxspring matrassen  zijn nagenoeg altijd voorzien van binnenvering of pocketvering-interieur. Veren die veren en veroorzaken tegendruk. Daardoor lig je meer te draaien en te woelen in bed. Pocketvering en binnenveringsmatrassen hebben een vulling van metalen veren en wordt dan ook vaak afgeraden. Het schuren van de metalen veren in de (synthetische) zakjes kunnen ook nog eens door extra wrijving voor magnetische velden zorgen.  Meer informatie over gezonde matrassen van de juiste materialen.    Meer algemene informatie over matrassen


VERVELENDE NAAD IN HET MIDDEN VAN HET BED

Is een veelgehoorde klacht bij boxsprings. Immers er is geen ledikant die de matrassen bij elkaar houdt. Meer informatie . Daarnaast veroorzaken pocketvering en binnenveringsmatrassen vaak ook een storende rand in het midden van het bed. Immers, de kern van de matras is voorzien van een balk van schuim met een breedte van 10 tot 15 cm. Daardoor ontstaat er midden in het bed, van een zone met een breedte van 20 tot 30 cm, met een ander gevoel/hardheid. Is deze balk zachter dan de matraskern dan rollen we in een kuil. Is deze rand harder dan rollen we uit elkaar. Deze balk heeft nooit dezelfde hardheid/veerkracht als de kern van de matras. Het zijn immers totaal verschillende materialen.


HYGIËNE

Al slapend veroorzaken wij vocht, stof, huidschilfers, bacteriën een boxspring is grote opvangbak van deze stoffen. Dus niet hygiënisch. Bij ledikanten verdwijnen deze stoffen door het bed/bedbodem en komen op de grond. De stofzuiger ruimt deze weer op. Ook interessant:  Matrassen en huisstofmijt  .


PRIJS

Boxsprings, zijn, vanwege hun beperkingen, al verkrijgbaar voor bijzondere lage prijzen. Wanneer je echter allergisch bent, persoonlijk gevoelig bent, of gewoon hoger eisen aan een bed stelt, vanwege bij voorbeeld een zwakke rug, je duurzaamheid belangrijk vindt, dan ben je beter uit met een gewoon bed/ledikantOverzicht boxsprings en ledikanten

SAMENVATTEND:

Boxspring:

- Veel mogelijkheden. Van een eenvoudig tot bijzonder luxe.

- Is een eenvoudig bed zonder enige persoonlijke aanpassing.

- Een boxspring is prima geschikt voor tijdelijk gebruik. Zoals in hotels en logeerkamers.

- Verkrijgbaar met een hoge en lage instaphoogte.

- Door de lage prijzen erg aantrekkelijk voor diegene niet veel heeft te spenderen.

- Matrassen schuiven uit elkaar en vaak een hinderlijke rand in het midden van het bed.

- Af te raden voor personen met nek, rug of schouderklachten..

- Minder geschikt voor dagelijks gebruik.

- Af te raden voor personen met een allergie.

Ledikant / gewoon bed:

- Veel mogelijkheden. Van een eenvoudig tot bijzonder luxe.

- Doorgaans persoonlijk aanpasbaar aan jouw unieke lichaamsprofiel. We zijn niet allemaal hetzelfde. Zo hebben we niet allemaal dezelfde kledingmaat.

- Verkrijgbaar met een hoge en lage instaphoogte.

- Met de juiste bedbodem en matras bijzonder geschikt voor personen met een zwakke rug.

- Duurzaam.

- In verschillende prijsklassen.

- Verminderde kans op een dure miskoop vanwege aanpasbaarheid na aankoop.

Waterbed:

- Veel mogelijkheden. Van een eenvoudig tot bijzonder luxe.

- Doorgaans persoonlijk aanpasbaar aan jouw unieke lichaamsprofiel. 

- Unieke drukverlaging. 

- Onovertroffen slaapcomfort.

- Vanwege gebruik van verwarmingselementen met thermostaat is de temperatuur zowel 's-zomers als 's-winters aanpasbaar. 

- Vallen in verschillende prijsklassen. Let wel: Kwaliteit heeft zijn prijs.

- Geschikt voor personen met een allergie.

- Meer onderhoud. Jaarlijkse conditioner toevoegen. Regelmatig reinigen, ook uit oogpunt van hygiëne. Stroomverbruik. Dit wordt echter weer gecompenseerd door de lagere aanschafsprijs.


Huberts Slaapcomfort heeft de oplossing:

- Vanuit een duidelijke visie, meer dan 45 jaar ervaring, vakmanschap en passie krijg je een persoonlijk en deskundig advies op maat.

- Met ons unieke persoonlijke slaapadvies dmv diverse meetsystemen kies je nu op een leuke manier het beste bij jouw lichaamsprofiel passende bed.

- Meten = Weten. Zo voorkom je een dure miskoop.

- Je slaapt dan ook nog eens al die jaren lekkerder en gezonder.

- Toch niet helemaal tevreden? Ben je in de loop van de jaren aangekomen van afgevallen? Zwanger? Onze bedden met correcties kunnen eenvoudig opnieuw worden ingesteld op je nieuwe lichaamspostuur. Kom dan even langs voor een gratis hermeting. Ook jaren na aankoop!


Ja, ik heb interesse in een goed bed en wil weten wat voor mij geschikt is.

Reactie plaatsen