arrow_drop_up arrow_drop_down

Welk matras is voor jouw type lichaam de beste keus?

Maak direct een afspraak

Wil je lekker slapen? Belangrijk is dat de combinatie van bedbodem en matras voor jouw lichaam de juiste combinatie is.

 • De combinatie van bedbodem en matras en hoofdkussen  zal jouw lichaam de juiste ondersteuning moeten geven, daar waar nodig is (zoals lenden). Het slaapsysteem (bedbodem + matras) geeft de ruimte op de juiste plaatsen (zoals heupen en schouders)


 • De hardheid van je matras wordt bepaald door 1/ Je gewicht, 2/ De verdeling van je gewicht, 3/ Je lichaamslengte


 • Er zijn veel lichaamsprofielen. Daardoor zijn er automatisch ook vele matrassoorten. Alle matrassen hebben hun specifieke eigenschappen en elke soort matras past weer bij een type lichaamsprofiel of past bij een specifieke lichaamelijke klacht. En natuurlijk spelen persoonlijke voorkeuren ook mee. Er is voor iedereen de juiste matras.


 • De testen van de Consumentenbond zijn geen garantie voor een prima nachtrust. De Consumentenbond kan een bed niet slaap-technisch beoordelen, omdat ieders lichaamsbouw immers anders is. Deze testen zijn dus geen garantie voor een prima nachtrust. Daarnaast: Hoe betrouwbaar is de Consumentenbond matrastest als de meest essentiële zaken niet meegenomen worden in de test. Daarnaast, wanneer fabrikanten/leveranciers gebruik willen maken van de labels “Beste uit de test”, “Beste koop” en Beste voor U?” dan zijn deze fabrikanten/leveranciers flinke bedragen verschuldigd aan de Consumentenbond. De Consumentenbond verdient dus miljoenen per jaar aan haar onafhankelijke adviezen. Zie: Inkomsten Consumentenbond

 

 • Veel producten vormen een bedreiging voor de menselijke gezondheid. Ook bedden. Gezonde  Matrassen voldoen aan de eisen van de benodigde certificaten. Bij de juiste matrassen zijn gevaarlijke chemicaliën vervangen door natuurlijke alternatieven. De hoeveelheid matrassen welke niet voldoen aan de juiste certificaten is alarmerend hoog. Vraag altijd naar de certificaten. Immers, je gezondheid staat immers voorop


Comfortabele Matrassen

Matrassen met een heerlijk ligcomfort. 7 comfortzônes. Ons Advies: Combineren met persoonlijk instelbare/aanpasbare bedbodems om de juiste persoonlijke ondersteuning te verkrijgen voor heupen, lenden en schouders.


Matras Comfort. Vanaf 16 cm dik. Eenvoudige maar comfortabele matras welke bij voorkeur geschikt is voor logeerbedden. Vanaf 190,=

Pocketvering. Binnenveringmatras. Veren zijn verpakt in zakjes (pockets) om lichaamswarmte vast te houden. Eenvoudige matras met stevig ligcomfort.  Vanaf 245,=

Matras HR. Matrassen met een hoge duurzaamheid en ventilatie. Diverse gewichtsklassen. Voorzien van 7 comfortzônes. De extra soepele uitvoering is bijzonder geschikt voor personen met minder gewicht. Vanaf 290,=


Matras HR de Luxe. Matrassen met een hoge duurzaamheid en ventilatie. Diverse gewichtsklassen. Voorzien van 7 comfortzônes. De extra soepele uitvoering is bijzonder geschikt voor personen met minder gewicht. Hoes voorzien van handgrepen + afneembaar en wasbaar. 21 cm dik. Vanaf 529,=


Matras ErgoSleep Latex 550. 100% Natuurlatex, 7 zônes, soft of firm, 20 cm. De extra soepele uitvoering is bijzonder geschikt voor mensen met minder gewicht en/of kinderen. Kern voorzien van extra ventilatiekanalen. Hoes afneembar en wasbaar. Leverbaar met de anti-allergische anti-huisstofmijt Alpura-hoes. >Meer informatie over de Ergosleep matrassen met Alpura-hoes. Vanaf 1080,=


Matras Pocketvering de luxe. 20 cm dik. 7 zônes, soft of firm. De juiste pocketveren met comfortabele afdeklagen. Hoes afneembar en wasbaar. Vanaf 490,=


Matras ErgoSleep Pocket 550. Geharde zakjesveren 375/m2 & geperforeerde 50% natuurlatex, 7 zônes, soft, medium of firm. De extra soepele uitvoering is bijzonder geschikt voor mensen met minder gewicht en/of kinderen. 20 cm. Kern voorzien van extra ventilatiekanalen. Hoes afneembar en wasbaar. Leverbaar met de anti-allergische anti-huisstofmijt Alpura-hoes. >Meer informatie over de Ergosleep matrassen met Alpura-hoes. Vanaf 870,=

“One Size Fits All” -matrassen

Vanuit Amerika is er een marketing-concept voor matrassen komen overwaaien naar Europa: “One-Size-Fits-All“.  Diverse bedrijven zijn daar op in gesprongen.  Veelal wordt er reclame gemaakt op Facebook. Zoals Emma matras, Just dream, Leesa, Helixsleep, Onpurple, Bedianabox, Simba matras, Muun,  Hema, Matt, Casper. En zo zijn er nog wel meer te noemen. Allemaal kiezen ze voor hetzelfde marketingconcept en verdienmodel. Het zou een matras moeten zijn van een prima kwaliteit en waar iedereen lekker en gezond op zou kunnen of moeten liggen. 

Natuurlijke Matrassen

Gezien op TV? In veel matrassen zitten gevaarlijke chemische stoffen. Een bedreiging voor je gezondheid. Je gezondheid is uiteraard héél belangrijk. Deze matrassen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en bij deze matrassen zijn gevaarlijke chemische stoffen vervangen door natuurvriendelijke materialen.


Omdat je gezondheid zo belangrijk is:

Natuurlijke Soja. Deze matrassen zijn vervaardigd uit natuurlijke Soja. De vezels van het materiaal worden verkregen uit Sojabonen, welke gekweekt zijn volgens een strikte en gecontroleerde productie. De organische sojaboon is een natuurlijke, plantaardige vezel, welke niet genetisch is gemanipuleerd. De teelt van sojabonen en de productie van deze vezels zijn milieuvriendelijk.

Natuurlijke materialen. Tevens zijn bij deze matrassen gevaarlijke chemische stoffen vervangen door natuurvriendelijke materialen.


Deze Matrassen en Kussens voldoen aan de meest veeleisende certificaten: Oko-Tex Standard 100 Klasse 1: Dit is het meest veeleisende certificaat, in het kader van menselijke ecologie voor baby’s en kinderen onder de 2 jaar. Hyg-Cen: Dit product is gemaakt van materialen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en alle biocompatibiliteit testen voldoen en zijn veilig voor medisch en paramedisch gebruik. Geschikt voor gebruik in het menselijk lichaam als prothese en cytotoxiciteit (dwz tegen beschadiging of vernietiging van lichaamscellen). Dit wordt ondersteund door de “Öko-Tex Standaard 100 klasse 1” en “HygCen”certificaat. R.E.A.C.H. Deze matrassen voldoen ruim aan de eisen van R.E.A.C.H. (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en beperking Chemische Stoffen).


Duurzaamheid: De materialen zijn volledig getest volgens de ISO-normen op duurzaamheid en optimale stabiliteit.


Magnetische straling: In deze matrassen is geen metaal verwerkt. Metaal is een vangnet voor electro-magnetische straling en zodoende kunnen mensen die op een met metaal vervaardigd bed  slapen klachten krijgen. Spiralen, Binnenvering matrassen en Pocketveer matrassen en Boxsprings zijn gemaakt van metaal en kunnen zodoende een negatieve invloed hebben op je lichaam.

Drukverlagende Matrassen

Wie wil dat nou niet? Slapen en tegelijkertijd totale ontspanning ondervinden door verminderde drukpunten. Bij de meeste matrassen ontstaan drukpunten omdat het lichaam niet op alle plaatsen gelijkmatig wordt ondersteund. Daardoor vermindert de doorbloeding op deze plaatsen. Reactie van het lichaam is draaien en woelen. Je diepe slaap wordt onderbroken en daardoor sta je ’s morgens minder fit op. Berucht zijn de Binnen-vering en Pocketvering-matrassen.

De reden om voor zo’n type matras te kiezen is heel eenvoudig: Behoefte aan Drukverlaging.

Standaard matrassen werken d.m.v. gewicht. Je drukt de matras in met je gewicht. Echter, op de plek waar je de matras indrukt, drukt het materiaal tegen jouw lichaam terug. Immers, het matras, het binnenwerk, wil terug naar z’n oorspronkelijke vorm. Hoe harder je de matras indrukt, hoe harder de matras terug drukt. Dit noemen we tegendruk.


Tegendruk vermindert de doorbloeding op deze plaatsen. Gevolg: we gaan draaien en woelen in bed. We slapen onrustig en kunnen ’s morgens vermoeid wakker worden. Of wakker worden met gevoelige plekken, zoals heupen en schouders. Matrassen met hoge tegendruk zijn o.a. binnenverings-matrassen en matrassen met Pocket-vering.


Matrassen met drukverlaging bestonden al in de vorm van waterbedden, maar werden indertijd echt populair dmv de door  Tempur en M-line gevoerde TV-reclame. Hierdoor startten andere fabrikanten ook met de productie van drukverlagende producten. Zoals Visco en Traagschuim. Voor veel mensen voelen deze matrassen echter onbehaaglijk warm aan. Daarnaast is omdraaien in bed moeizamer.


Traagschuim (of nasa-schuim, of memory-foam) is een ander type Visco en staat bekend om z’n korte duurzaamheid en slechte ventilatie. Traagschuim is meer geschikt voor logeerbedden en is niet echt geschikt voor dagelijks gebruik.


De ontwikkelingen gaan echter door en de matrassen werden steeds verder ontwikkeld. Ondertussen is de Leticia Visco matras enorm populair geworden. Immers, deze zijn, in tegenstelling tot de andere matrassen, persoonlijk aanpasbaar aan het lichaamsprofiel, gezondere toegepaste materialen (medisch klasse 1) en beter ventilerend.

Ergonomisch Persoonlijk Aanpasbare Matrassen

Er zijn veel verschillende lichaamsprofielen. En daarom is de keus in matrassen ook zo enorm groot. Voor ieder lichaamsprofiel is er wel de juiste matras te vinden. Oftewel: Maak een keus uit honderden matrassen. De kans dat je dan de verkeerde matras hebt aangeschaft is natuurlijk groot. Bij persoonlijk aanpasbare matrassen is dit probleem niet meer aanwezig. Ben je veranderd van lichaamsgewicht, ben je zwanger of ben je gewoon niet helemaal tevreden? Deze matrassen kan je eenvoudige veranderen naar jouw voorkeur.


Matras Leticia Triocomfort 20 cm met afneembare en wasbare hoes met ergonomisch ligcomfort.  7 zônes waarvan 3 persoonlijk  instelbaar op jouw unieke lichaamspostuur dmv verschillende hardheden.  Gezond Slapen Certificaat. Medisch klasse 1. Gevaarlijk chemicaliën zijn vervangen door veilige natuurlijke alternatieven. Lees meer


Matras Leticia Triocomfort 26 cm met afneembare en wasbare hoes met ergonomisch ligcomfort.  7 zônes waarvan 3 persoonlijk  instelbaar op jouw unieke lichaamspostuur dmv verschillende hardheden.  Gezond Slapen Certificaat. Medisch klasse 1. Gevaarlijk chemicaliën zijn vervangen door veilige natuurlijke alternatieven. Lees meer


Matras Leticia Multi Modular met afneembare en wasbare hoes + ergonomisch persoonlijk instelbaar naar je lichaamsprofiel d.m.v. 20 zônes in 5 verschillende hardheden. 20/28/30 cm dik.

MET DIT 5-STAPPENPLAN KIES JE EENVOUDIG HET JUISTE BED

Huberts Slaapcomfort: Al meer dan 40 jaar de meest gespecialiseerde beddenzaak

Wij hebben de reputatie dat veel klanten zijn verlost van hun klachten en uitgerust opstaan Niet duurder, wel veel beter 

Het juiste slaapadvies d.m.v. diverse Computers + Meetbedden

Kom nu bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis Beddentest & Meting & Advies

Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.

 • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
 • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
 • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.Wat kan je verwachten?

 • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
 • Geen wachttijd in de winkel
 • Geen aankoopverplichting
 • Geheel vrijblijvend


Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting.

 • Of vul het formulier "Neem contact met ons op" in. Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

Neem contact met ons op