arrow_drop_up arrow_drop_down
1 juli 2015 

Zijn spiraalbodems echt wel zo goed voor je gezondheid?

spiraal bedbodem auping

Zijn Spiraalbodems écht wel zo goed voor je gezondheid?

Velen van ons zijn opgegroeid met de spiraalbodems. Doorgaans aangeschaft vanwege de hoge duurzaamdeid.

Maar slapen deze bedbodems wel zo gezond? Geven deze spiralen wel de nodige correcties daar waar nodig is?

Onze 40-jarige ervaring heeft ons geleerd:

Spiraalbodems (zoals Auping, Avek, Ikea en Boss) zijn gevlochten bedbodems van dun metaaldraad. Vroeger werden de spiralen in de lengte gespannen maar deze hingen direct door en werden slapper en slapper en zodoende kreeg je het hangmat-effect. Later is men ze in de breedte gaan spannen wat het doorhangen beter tegenging.

De voor en nadelen op een rijtje:

nadelen  Duurzaamheid

Een voordeel van de spiraal zou je de langere levensduur kunnen noemen omdat het een vrij stugge weinig verende bedbodem is. Echter, de duurzaamheid gaat ten koste van het comfort.

nadelen  Ventilatie

Van alle bedbodems heeft de spiraalbodem de meest open structuur. 80% van de spiraalbodem zorgt ervoor dat schone en frisse lucht kan ventileren. In hoeverre dit belangrijk is? Bedbodems met minder ventilatie ventileren voldoende is gebleken.

nadelenHard slapen

Nadeel van de spiraalbodem (ook wel resort genoemd) is dat hij vrij hard is en daardoor weinig ondersteuning kan geven. Hij draagt de matras maar kan niet echt een meerwaarde aan het slaapcomfort geven. De bedbodem mist een corrigerend vermogen. Zoals een lendesteun, ruimte voor schouders of heupen. Vaak wordt gesuggereerd dat de matras dat wel opvangt. Helaas is dit niet juist. Een bedbodem en een kussen moeten opvangen waarin een matras tekort schiet. Het feit dat ieder matras nog een hoofdkussen ter aanvulling nodig heeft, bewijst dat er nog steeds geen enkel matras bestaat welke het lichaam op de juiste wijze geheel kan opvangen.

nadelen  Harde rand in het midden van een 2-persoons bed

 

spiraalbodem met harde rand

De spiraal heeft harde bruggen aan de zijkant waar de spiraal in is gespannen. Dat betekent dat bij twee 1-persoons spiralen in een 2-persoons bed, je op een keiharde rand komt te liggen. Niet echt gezellig. Vaak zijn deze harde randen de oorzaak van een vervelende naad tussen 2 matrassen in het midden van het 2-persoons bed.

nadelen  Magnetische straling

De spiraal is een vangnet voor electro-magnetische straling en zodoende kunnen mensen die op een met metaal vervaardigde ondergrond  slapen klachten krijgen. Spiralen, binnenvering matrassen, en pocketveer matrassen zijn gemaakt van metaal en kunnen zodoende een negatieve invloed hebben op uw lichaam.

schouder, klachten

nadelen  De meeste matrassen verdienen eigenlijk een betere bedbodem dan de spiraal.

Het komt vaak voor dat mensen op een spiraal nekklachten of schouderklachten hebben, of pijnlijke heupen door een te stugge bedbodem. De bedbodem geeft te weinig ruimte bij schouders en heupen waardoor de druk op deze delen te hoog is en waardoor je je aan het bed zal moeten aanpassen door half op je rug of half op je buik te slapen. Niet alleen de matras maar ook je lichaam verdient een betere ondersteuning. Vaak wordt er gesuggereerd dat de matras dat wel kan opvangen. Helaas zijn deze matrassen nog niet uitgevonden. De bedbodem en de matras moeten afmaken waarin de matras tekort schiet. Het feit dat ieder lichaam nog een hoofdkussen ter aanvulling nodig heeft, bewijst dat er nog steeds geen enkel matras bestaat welke het lichaam op de juiste  wijze kan opvangen.

tip>Lees hier meer over bedbodems en matrassen

 

tip>Lees hier meer over gezond en comfortabel slapen

 

Huberts Robert Theo

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist


Was deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.

Heb je nog vragen?

huberts slaapcomfort

Kom langs in onze winkel

Bel ons nu voor een afspraak 0165-568898

of stuur ons een mailtje


Kom nu bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis Beddentest & Meting & Advies

  • Huberts Slaapcomfort: Al meer dan 40 jaar de meest gespecialiseerde beddenzaak
  • Wij hebben de reputatie dat veel klanten zijn verlost van hun klachten en uitgerust opstaan
  • Meer dan 9o% heeft goede tot zeer goede ervaringen met Huberts Slaapcomfort
  • Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.
  • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen. 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
  • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.
Over de schrijver
Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP!