De oplossing tegen de huisstofmijt
01 juli 2015 

De oplossing tegen de huisstofmijt

Huisstofmijt problemen?

De oplossing voor een gezond en anti-allergisch slaapklimaat en anti huisstofmijt.

Dit is dé oplossing voor een gezond en anti-allergisch slaapklimaat. Op elke vezel van deze hoes zijn probiotica (‘goede bacterieën’) aangebracht. Zij zorgen er voor dat alle voedsel voor de huisstofmijt geneutraliseerd wordt. Daarom kan de huisstofmijt niet overleven.In één beweging ruimen de probiotica ook andere ‘onzuiverheden’ op. Zo krijgen ook schimmels of onfrisse bedgeurtjes geen kans: De oplossing voor een gezond en anti-allergisch slaapklimaat.

Een groot aantal mensen lijdt onder allergieën

Veel van die allergische patiënten reageren op schimmels, maar vooral ook op de uitwerpselen van de huisstofmijt, die als stofdeeltjes worden ingeademd. Deze minuscule spinachtige (nog geen 0,4 mm lang) voedt zich met schimmels en huidschilfertjes en voelt zich het best in een warme omgeving met een vrij hoge vochtigheidsgraad. Hoofdkussen en matras zijn dan ook een ideale verblijfplaats voor de huisstofmijt : in één bed treft men er enkele honderdduizenden aan. Bestrijd dus mogelijke allergieën met Alpura®, de matrashoes tegen huisstofmijt.

Van niesbuien tot astma

De allergie voor de huisstofmijt kan heel wat klachten veroorzaken: geïrriteerde ogen, verstopte neus, niesbuien, hoesten, eczeem en zelfs astma. Deze aandoeningen moeten, zeker bij jonge kinderen, grondig onderzocht en behandeld worden. Desgevallend zal de geneesheer u adviseren bij de keuze van een therapie of van geschikte medicijnen.

Schoonmaken en stofarm houden

De eerste maatregel bestaat er echter in om het contact met de huisstofmijt maximaal te vermijden. Dat gebeurt door middel van een regelmatige en grondige schoonmaakbeurt van de kamer (zoveel mogelijk met water en/of natte dweil) en door ze regelmatig te onderhouden en te luchten. Indien nodig kan u ook, zeker in de slaapkamers, de vele “stofvangers” bannen (gordijnen, draperieën, (vast)tapijten, kleren, een lampenkap van textiel,…). De belangrijkste bron van huisstofmijtallergie is echter het bed. Dit dient dan ook preventief aangepakt te worden.

Alpura® rekent definitief af met de huisstofmijt

Ergosleep® zorgt met de Alpura®-matrashoes voor een doorbraak in de slaapkamerhygiëne! De Alpura®-hoes biedt een sluitende oplossing voor twee belangrijke elementen van een gezond slaapklimaat: de bestrijding van de huisstofmijt en een optimale vochthuishouding.

Totnogtoe waren er twee benaderingen in de strijd tegen de huisstofmijt:

  • De huisstofmijt werd vaak met chemische bestrijdingsmiddelen (biocides) te lijf gegaan. Dit leverde echter geen afdoende oplossing, o.a. omdat de mijten er immuun voor kunnen worden. Bovendien blijft er over het effect van deze middelen op de mens zelf, tot op vandaag discussie bestaan. In een aantal landen is het gebruik ervan zelfs verboden.
  • Een preventieve aanpak was tot nu toe het alternatief. Het veelvuldig reinigen van de slaapomgeving en het wassen op hoge temperatuur van de matrashoezen stonden hierbij centraal

Vandaag brengt Ergosleep® met Alpura® dé oplossing door een proactieve en natuurlijk aanpak van de huisstofmijt. Op elke vezel van de matrashoes zijn nl. ‘probiotica’ aangebracht. Probiotica (of ‘goede bacteriën’) kennen we vooral uit de voeding. Ze vormen het actieve element in de drankjes en yoghurt die onze darmflora herstellen en bevorderen. Recent werd ontdekt dat deze ‘goede bacteriën’ ook op andere domeinen bijzonder nuttig werk leveren.
In de Alpura®-hoes zorgen zij ervoor dat de huisstofmijtallergenen worden opgeruimd, maar vooral dat het voedsel voor de huisstofmijt (onze huidschilfers) volledig wordt geneutraliseerd. Hierdoor kunnen huisstofmijten onmogelijk overleven in de Alpura®-hoes. De matrashoes is dan ook volledig en permanent huisstofmijtvrij!

Daarnaast hebben probiotica nog enkele gunstige neveneffecten. Zo zorgen zij ervoor dat schadelijke bacteriën – die onder andere voor onfrisse bedgeurtjes zorgen – zich niet in de matras kunnen nestelen. Ook schimmels (zelfs microscopisch kleine) krijgen geen kans om zich te ontwikkelen.
De probiotica van Alpura® zijn m.a.w. een actieve bedreiniger, waardoor het regelmatig wassen van de matrashoezen overbodig wordt. De Alpura®-hoes is echter wel wasbaar (op 60°C). Ze kan dus bijvoorbeeld jaarlijks opgefrist worden voor wie dat wil.

Door een bijzondere techniek komen de probiotica bovendien gedoseerd en gespreid over de tijd vrij zodat u tijdens de volledige levensduur van uw hoes van hun werking bent verzekerd (vervang uw matras om de 10 jaar).

Alpura® zorgt voor een behaaglijk slaapklimaat

Een ander element dat onze nachtrust kan verstoren is transpiratie, een belangrijk aspect van onze lichaamswerking. Zij regelt o.a. de lichaamstemperatuur. We transpireren dan ook voortdurend, ook al merken we dit niet altijd. Zo verliezen we ’s nachts gemiddeld 25 cl vocht. Het is dan ook essentieel dat een matras hier is op afgestemd.

De constructie van de Alpura®-hoes is op een bijzondere manier uitgerust om een optimale vochthuishouding te verzekeren. In elke draad van het flexibele viscosebreisel zitten talloze luchtkanaaltjes die door hun specifieke vorm een sterk aanzuigende (capillaire) werking hebben. Hierdoor wordt het vocht onmiddellijk opgenomen en verspreid over een groot oppervlak. De hoes zorgt op die manier voor onmiddellijke verdamping en blijft perfect droog aanvoelen.

tip> Meer informatie over deze matrassen


Was deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.


Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting  en kom bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis beddentest & meting & advies

Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.

  • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
  • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
  • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?

  • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
  • Geen wachttijd in de winkel
  • Geen aankoopverplichting
  • Geheel vrijblijvend
  • Een bezoek aan onze winkel is echt de moeite waard en verschaft je een hoop duidelijkheid

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaamsprofielmeting.

Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

Over de schrijver
Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP!