Comfort Zônes in een Matras
Wat doen die nu eigenlijk?
Helaas, in de meeste gevallen niet zo gek veel! Veelal zijn het benoemen van Comfort Zônes een mooi verkoopargument van fabrikanten en grootwinkelbedrijven.
Echter, er zijn wel degelijk matrassen met wel zéér effectieve comfort zônes verkrijgbaar: Deze bieden je Correctie-Zônes.
Heb je die nodig? Jazeker!
Wat zijn de verschillen? Waar moet je op letten? Je leest het hier….
Belangrijk om te weten: Ons lichaam is niet recht toe recht aan. Er zit nu eenmaal model in. En uiteraard zijn we allemaal verschillend. Man of vrouw? Kort of lang? Licht of eerder zwaar? Brede heupen of smalle heupen? Holle rug? Daarom zijn er ook zoveel maten in kleding. We zijn niet allemaal hetzelfde.
Welke Comfort zônes of Correctie zônes hebben we nodig?
Om ons lichaam op de juiste wijze te kunnen corrigeren zijn er minstens 3 belangrijke zônes in een bed noodzakelijk:
- Schouderzône. Omdat de schouder veelal een nogal uitstekend lichaamsdeel is, is het doorgaans noodzakelijk dat de matras op deze plaats zachter is dan de rest van de matras. Zakt de schouder niet voldoende weg dan zijn meestal nek en schouderklachten te verwachten.
- Lendezône. Vooral personen met een slanke taille of een holle rug hebben baat bij een steviger gedeelte op deze plek in de matras.
- Heupzône. Een persoon met lichte heupen zal niet voldoende wegzakken in de matras en heeft daar behoefte aan een zachter gedeelte in de matras. Terwijl iemand met zware heupen juist te veel zal wegzakken. Een steviger heupgedeelte is dan veelal de oplossing.
3 -Zône matras
Matras met maar 1 zône. Dit is een matras met een heupzône. Doorgaans is de matras in deze heupzône iets steviger gemaakt. Deze matras heeft dus maar 1 zône. Tel je van hoofd naar voeteneinde dan kan je tot 3 komen.
5-Zône matras
Een matras als deze heeft maar 1 zône. Dit is een matras met een schouderzône. Doorgaans is de matras in deze schouderzône iets soepeler gemaakt. Deze matras heeft dus maar 1 zône. Echter deze zit aan 2 kanten in de matras zodat je de matras ook van hoofd naar voeteneinde kan keren. Tel je van hoofd naar voeteneinde dan kan je tot 5 zônes komen.
7-Zône matras
Deze matras heeft 2 zônes. Dit is een matras met een schouderzône en een heupzône. Doorgaans is in deze matras de schouderzône iets soepeler gemaakt en de heupzône iets steviger. Ook hier is er een dubbele schouderzône. Wanneer je van hoofd naar voeteneinde gaat tellen kan je, wanneer je dat wilt, op 7 zônes uitkomen.
De kern van een matras met (7) comfort zônes
Wat zijn Comfort Zônes?
Dit zijn zônes in een matras die de matras iets comfortabeler maken. Deze comfort zônes bieden niet de nodige lichaamljk correcties. Ze laten je schouders niet echt dieper weg zakken of geven je heupen niet echt meer steun. Maar zorgen er wel voor dat je iets lekkerder komt te liggen.
Matras met verwisselbare en aanpasbare correctie-zônes
Matras met verwisselbare en aanpasbare correctie-zônes
Wat zijn dan Correctie Zônes?
Deze matrassen zijn wél voorzien van echt hardere of zachtere delen in de matras. Deze zônes kunnen dus echt effectief zijn. Bij de betere matrassen zijn de zônes zelfs persoonlijk aanpasbaar. Bij verandering van lichaamsgewicht of bij specifieke klachten zijn deze matrassen aan te passen aan je veranderde lichaamlijke behoeften. Belangrijk: Dit is ook mogelijk jaren na aankoop. We weten immers niet hoe we er over 5 jaar uitzien.
Moeten matrassen altijd Correctie-Zônes hebben?
Nee hoor, deze zônes kunnen ook in de bedbodem zitten. Zitten er correctie-zônes in de bedbodem dan zijn ze meestal in de matras niet nodig. Let op! De meeste Spiraalbodems, Lattenbodems en Boxsprings zijn zelden of nooit voorzien van Correctie-Zones. Het zijn standaardproducten. Ze zijn soms wel voorzien van Comfort-Zones, maar die bieden het lichaam gewoon te weinig.
Hebben we wel altijd Correctie-Zônes nodig?
Om goed te liggen hebben we écht correcties nodig. We zijn immers niet rechttoe rechtaan. Om ons lichaam op de juiste wijze te kunnen corrigeren en te ondersteunen zijn er minstens 3 belangrijke zônes in een bed noodzakelijk: Of in de matras of in de bedbodem.
Dit moet je dus weten wanneer je een bed gaat aanschaffen:
- 80% van de Nederlanders heeft of krijgt binnenkort last van rug, nek of schouderklachten.
- Een goed matras is voor ieder lichaam anders. Een goed matras geeft de juiste correcties daar waar jij dat nodig hebt.
- Standaard bedden en boxsprings zijn bijna altijd ongeschikt en betekenen vaak een miskoop. Je kan hooguit kiezen uit hard of zacht. Deze bedden passen zelden bij je lichaamsprofiel. Met vaak rug, nek en schouderklachten tot gevolg.
- Jouw lichaam is uniek! Geen 2 lichamen zijn hetzelfde. Kort, lang, slank, stevig , holle rug, brede of smalle heupen, brede of smalle schouders …… Daarom ook zoveel maten in b.v. kleding. Neem alleen maar het verschil tussen man en vrouw.
- Proefliggen heeft écht geen zin. Je hebt minstens 2 maanden nodig om te kunnen oordelen. en dat lukt niet in een winkel.
- Omruilgaranties zijn een wassen neus. Je kan doorgaans alleen maar kiezen uit 2 of 3 verschillende hardheden.
- Een dure miskoop heb je dan ook snel gedaan.
Hoe weet ik dan wat ik nodig heb?
- Meten = Weten. Om je lichaamsprofiel te bepalen zijn wij in het bezit van diverse meetsystemen.
- Wij maken “gratis” een zorgvuldige analyse van je lichaamsprofiel d.m.v. profielmetingen, gecombineerd met je persoonlijke slaapvoorkeuren.
- Wij kunnen je dan, geheel vrijblijvend, het juiste slaapadvies geven.
- Wij vertellen je wat de beste en lekkerste bedden zijn voor jouw lichaam.
- 10 minuten meten geeft je veel informatie en kan een (dure) miskoop eenvoudig voorkomen.
Kies hier eenvoudig de juiste matras voor je lichaam
Bekijk ook:
De 17 meest gemaakte Fouten bij het kopen van een Matras
Hoe moet je de schuiven op de latten van een lattenbodem instellen?
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een boxspring. Hoe voorkom je een miskoop?
Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting en kom bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis beddentest & meting & advies
Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.
- 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
- 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
- Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.
Wat kan je verwachten?
- 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
- Geen wachttijd in de winkel
- Geen aankoopverplichting
- Geheel vrijblijvend
- Een bezoek aan onze winkel is echt de moeite waard en verschaft je een hoop duidelijkheid
Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaamsprofielmeting.
Theo, Joyce en Robert Huberts, al meer dan 45 jaar beddenspecialist
Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip