Natuur Matrassen. Zin of Onzin?

Er is de laatste tijd veel te doen over zogenaamde “Natuur Matrassen”.

Wat is de zin en onzin hiervan?

Zijn natuurlijke materialen beter voor het menselijk lichaam?

Vaak worden aan natuurlijke materialen bepaalde gezondheidsaspecten toegedicht. Dit is helaas niet altijd geheel juist. Er zijn natuurmaterialen welke uitermate geschikt zijn voor het gebruik op en in en aan het menselijk lichaam. Echter niet alle natuurlijke materialen zijn mensvriendelijk. We kunnen niet alle paddenstoelen eten. Het vocht van o.a. kikkers, slangen e.d. hebben een vervelende uitwerking op ons lichaam. Bekende gifstoffen zijn vaak van natuurlijke materialen.

Katoen en wol zijn veel, met succes, gebruikte materialen in bij voorbeeld kleding. Toch zie je de meeste sporters hier niet meer mee lopen. Er zijn tegenwoordig materialen, niet natuurlijk, met betere eigenschappen.

Bestaan er 100% natuurlijke matrassen?

Het antwoord is nee. Het is onmogelijk om van alleen maar natuurlijke materialen een goede matras te maken. Er is altijd een (niet natuurlijke) aanpassing nodig om het materiaal voor de matras geschikt te maken. 100% natuurlatex matrassen bestaan niet. Zoals Midas Dekkers stelt: “Latex is het pus van de boom en je kan niet zomaar stellen dat dat gezond is”. Je kan dat latex gebruiken, maar je zal het altijd moeten aanmengen met andere materialen om er een geschikt eindproduct van te maken.

Waar moet je dan op letten?

Of het gebruikte materiaal in een matras wel of niet een natuurlijk materiaal is, is eigenlijk niet zo van belang. Wat wel van belang is, is wat doet het materiaal met het menselijk lichaam. Is het lichaamsvriendelijk, anti-allergisch, gifvrij? Accepteert het lichaam het materiaal of stoot het lichaam het af? Kunnen we er ziek van worden?

Herkomst van het product

Nederland is onderdeel van de EU. De EU heeft eisen gesteld aan de productie van matrassen. Dit houdt in dat matrassen niet meer dan een bepaalde hoeveelheid giffen mogen bevatten. Uiteraard zijn hier veel discussies over. Is deze norm te hoog of is de norm te laag? Lees ook dit artikel (gevaarlijke stoffen in matrassen).

Het vreemde is echter wel, dat je niet alles mag produceren in de EU maar wel vrij mag importeren. Je ziet dan ook dat er veel matrassen worden geïmporteerd van buiten de EU met voor ons een te hoog percentage gifstoffen. Veelal herkenbaar als prijsknallers, niet persoonlijk aanpasbare matrassen, standaardmatrassen, actiematrassen en dergelijke. Ook gerenommeerde bedrijven deinzen hier niet voor terug. Veelal vallen deze producten op door hun lage prijs en vaak lange levertijden. Immers, het komt van ver. Problemen zijn volop bekend. Hoofdpijnen, concentratieverlies, slapeloosheid, kanker en andere ziekteverschijnselen.

Onderzoeken

Gelukkig worden er op dat gebied vele onderzoeken verricht door onafhankelijke partijen. Wat is de invloed van het materiaal op het menselijk lichaam? Hoeveel gifstoffen zijn aanwezig? Gelukkig zijn er matrassen die aan de gezondheidseisen voldoen. Er worden dan ook  gezondheids-certificaten uitgereikt. En dat biedt zekerheid. Het is daarom altijd van belang om een matras te controleren op zijn gezondheids-certificaten.

Op welke matras slaap je nu?

Vraag of kijk eens na welke gezondheidscertificaten je huidige matras heeft. Het gaat wel over jouw gezondheid!

Welke Certificaten zijn van belang?

Matrassen vervaardigd in de EU moeten voldoen aan R.E.A.C.H.

Belangrijke Certificaten zijn: LGA, Oeko-Tex.

De belangrijkste medische Certificaten zijn: CenTexBel, HygCen.

De allerbelangrijkste is Óko-Tex 100 Medical Class 1.

Welke Matrassen voldoen aan de hoogste eisen?

Er is in Nederland maar 1 matrassenmerk die aan de allerhoogste eisen voldoet en dat is Leticia-Modular

Leef bewust, Eet bewust en Slaap bewust.

Je lichaam zal je er altijd dankbaar voor zijn!

 

Theo Huberts


KOM NU BIJ HUBERTS SLAAPCOMFORT LANGS VOOR EEN GRATIS BEDDENTEST & METING & ADVIES

Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.

  • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
  • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
  • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?

  • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
  • Geen wachttijd in de winkel
  • Geen aankoopverplichting
  • Geheel vrijblijvend
  • Een bezoek aan onze winkel is echt de moeite waard en verschaft je een hoop duidelijkheid

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaamsprofielmeting.

Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip


huberts slaapcomfort

Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP!