arrow_drop_up arrow_drop_down
Gevaarlijke stoffen in Matrassen
26 februari 2018 

Gevaarlijke stoffen in Matrassen

Nieuwe maximum waarden gevaarlijke stoffen in matrassen zet je aan het denken

Gevaarlijke stoffen in matrassen

Nieuwe Europese richtlijn

Vanaf 21 augustus 2018 treed er een nieuwe Europese richtlijn in werking voor werken met gevaarlijke stoffen in matrassen. Negentien nieuwe stoffen staan op de lijst en van acht bestaande gaat de grenswaarde omlaag (strenger). Van een stof, dichloorbenzeen wordt de norm zelfs sterk aangescherpt staat in de publicatie.

BASF

Deze stof kwam in 2017 al eens negatief in het nieuws. BASF had een productiefout gemaakt bij het vervaardigen van schuimvulling voor matrassen, er was veel te veel van deze stof in het basis materiaal te recht gekomen.  Een terugroep actie was het gevolg maar later publiceerde BASF dat er geen gevaar voor de consument was.

Beter Bed

In 2020 kwam Beter Bed negatief in het nieuws. De familie Blokker was met haar investeringsmaatschappij Breedinvest uit Beter Bed gestapt. De aandelen waren met tientallen miljoenen verlies verkocht, dat meldt RTL Nieuws. Door een productiefout zou er te veel van de giftige stof dichloorbenzeen in de matrassen zijn terechtgekomen. Uiteindelijk was er geen gevaar voor de consumenten, maar die lieten de matrassen alsnog links liggen. De omzetten liepen zo enorm terug. (link)

VOS

Eerder onderzoek van Hetkanwel aan babymatrasjes,  toonde aan dat matrassen schadelijke stoffen uit kunnen ademen, ook wel VOS genoemd.

VOS, vluchtige organische stoffen, oftewel stoffen die gemakkelijk verdampen. Van sommige van deze stoffen is bekend dat zij schadelijke effecten op de menselijke gezondheid kunnen hebben zoals risico op longinfectie, allergieën en astma bij kleine kinderen vergroot. Een matras met van dit schuim met dichloorbenzeen is vaak erg brandbaar en deze typen bevatten daarom ook altijd schadelijke brandvertragende stoffen. Deze zijn altijd schadelijk volgens het onderzoek van Hetkanwel.

Klachten

Matrassen met deze schadelijke stoffen ademen deze stoffen meer uit bij hogere temperaturen, contact met zweet en schimmels. Het is niet zo gek dat er meer klachten zijn bij warm weer. Tijdens de slaap ligt men immers vele uren direct tegen de matras te slapen, zeker de buik en zijslaper ademt direct de volgens het onderzoek giftige stoffen in.

Oplossing

In de folders van verschillende beddenfabrikanten lijkt men de risico’s meer en meer te onderkennen. Waarden van de schadelijke stoffen lijken minder dan voorheen en ook worden er diverse hoezen aanbevolen om contact met de matras te voorkomen.

Enkele fabrikanten hebben de waarde tot nul weten te reduceren door alleen natuurlijke stoffen toe te passen die ook nog eens van nature niet brandbaar zijn.

Bron: Go-RTV


 

Kies, t.b.v. je eigen gezondheid, voor een matras waarbij gevaarlijke en giftige chemicaliën zijn vervangen door veilige natuurlijke alternatieven.

Een garantie voor gezond slapen: Veiligheid, Zuiverheid en Kwaliteit. Je gezondheid staat voorop.

Leticia Matrassen en hoofdkussen voldoen aan de strengste normen. Uniek: Leticia matrassen voldoen aan Medisch Klasse 1: HygCen: Oftewel geschikt voor gebruik in het menselijk lichaam als prothese en tegen beschadiging of vernietiging van lichaamscellen.

Meer informatie over matrassen en hoofdkussen, welke aan de juiste gezondheidseisen voldoen, vindt je hier


Slaap-DNA-belevingsstudio Beddentest

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip met de ultramoderne ‘Slaap-DNA-belevingsstudio’ waarmee het lichaamsprofiel tot in de kleinste details wordt vastgesteld. Je voelt meteen het enorme verschil tussen een bed dat wel is aangepast aan je lichaamsprofiel en een standaard bed waarbij die aanpassing niet heeft plaatsgevonden.”

 

Hoe bepaal je welk bed het meest geschikt is voor jou? Hoe voorkom je een dure miskoop?

Klik dan op “Meer informatie” wanneer je benieuwd ben welke bed voor jou het meest geschikt is. Volg dan gelijk ons “gratis” 5 stappenplan.


bed, bedden, kopen, tips

Misschien ook interessant voor je:  De 17 meest gemaakte Fouten bij het kopen van een Matras


 

Huberts Robert Theo

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist


vraagtekenWas deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.

Heb je nog vragen? Kom langs in onze winkel of bel ons even op 0165-568898 of stel je vraag hieronder.

 


huberts slaapcomfort

  • Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip
  • Huberts Slaapcomfort: Al meer dan 40 jaar de meest gespecialiseerde beddenzaak
  • Wij hebben de reputatie dat veel klanten zijn verlost van hun klachten en uitgerust opstaan
  • Niet duurder, wel veel beter
  • Het juiste slaapadvies d.m.v. Computers + Meetbedden
Over de schrijver
Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP!