Lattenbodems-tips

Lattenbodem hardheid met schuiven instellen. Zo werkt het:

lattenbodem-schuifjes-instellen

Systeem 1

lattenbodem-schuifjes-instellen-2

Systeem 2

lattenbodem-harder-instellenSysteem 3

Lattenbodem op hardheid instellen

Hoe stel ik de schuifjes van m’n lattenbodem in?

De schuifjes bevinden zich altijd in het midden van de lattenbodem. Dit mag je ook het heupgedeelte noemen. De functie van de schuifjes is het harder  (dus niet zachter) maken van de latten.

Er zijn 3 systemen:

red 1Systeem 1: Er zitten 2 latten boven elkaar. Het idee er achter is dat 2 latten samen altijd stugger zijn dan 1 enkele lat. Door de schuifjes van het midden naar buiten te schuiven voeg je de 2e lat (de onderste) toe aan de bovenste en wordt het geheel stugger.

red 2Systeem 2: 2 gekoppelde latten met daaronder in het midden 1 enkele lat. Door de schuifjes van buiten naar binnen te schuiven maak je het lattenpaar stugger.

red 3 Systeem 3: De latten zitten met hun uiteinde in een kunststofkap. Op deze kap zit een schakelaar. Deze schakelaar kan je op hard of zacht zetten.

Auping boxspring doorsnede

Wanneer moet je de latten harder zetten?

De latten kunnen harder gezet worden om het “hangmat-effect” van een bedbodem te voorkomen. Dit hangmateffect is vooral bekend van de spiraalbodems en van de meeste boxsprings, maar komt ook bij lattenbodems voor. het hangmateffect heeft een slechte invloed op de correctie van je lichaamsprofiel. Onjuiste correcties door een bedbodem veroorzaken veelal nek + schouder + rug-klachten.

hangmat-hastens

bedden-lichaamsprofiel

Hoe weet ik of ik de latten wel of niet harder moet instellen?

Dit is afhankelijk van je lichaamsgewicht, je lengte en de verdeling van je lichaamsgewicht. We hebben immers niet allemaal hetzelfde lichaamsprofiel.

meetbedden

Hoe bepaal ik m’n lichaamsprofiel?

Dit is bijzonder eenvoudig. Wij zijn in het bezit van diverse lichaams-profiel-meetsystemen. Zo’n meting duurt 10 minuten en is geheel gratis.

telefoonpijl      Lees hier meer over de ‘gratis’ meting.

 


vraagtekenWas deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.

Heb je nog vragen? Kom langs in onze winkel of bel ons even op 0165-568898 of stel je vraag hieronder.