(tip) Matras uitzoeken en kopen doe je eenvoudig zo:
07 januari 2019 

(tip) Matras uitzoeken en kopen doe je eenvoudig zo:

Matras uitzoeken en kopen doe je eenvoudig zo:

Wat je vooraf moet weten:

 • Het aanschaffen van het juiste matras voor jouw lichaam is niet eenvoudig. Er wordt daarom te makkelijk verkeerd gekocht met alle problemen van dien. Niet uitgerust wakker worden, woelen en draaien, rug-, nek- en schouderklachten komen daardoor te vaak voor.
 • De keus in matrassen is groot en de beste matras is voor iedere lichaam anders.

 • Ieder van ons heeft een andere lichaamsbouw. Vandaar dat er ook zoveel maten in kleding zijn. We zijn niet allemaal hetzelfde. Een kledingstuk een maatje groter of kleiner is niet duurder, maar zit niet optimaal. Daarom is het zaak de juiste voor jouw lichaam uit te kiezen. Logisch dat er dan ook in bedden zoveel keus is.

 

 • Standaard matrassen zijn nagenoeg altijd ongeschikt voor jouw lichaam en resulteren vaak in een vervelende miskoop. Immers, het is technisch gezien haast onmogelijk om een matras te ontwerpen, te produceren en te leveren waar iedereen lekker en gezond op kan slapen. Uitzondering zijn de serieus persoonlijk aanpasbare matrassen. Maar alle `standaard` matrassen hebben deze mogelijkheid echter niet. Enkele voorbeelden: Veel bekende merken, maar ook  internetmerken als de Emma, Simba, Lidl enz.  (meer info over “standaard” matrassen)

proefliggen heeft geen zin

 • Proefliggen in een winkel heeft geen zin. Even kort proefliggen biedt absoluut geen zekerheid voor een goed aankoop.

 • Een dure miskoop is, al met al, snel gedaan. En dat wil je niet.

telefoonpijl   Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou: 

Zo kies je de juiste matras voor jouw/jullie lichaam:

 

Een Persoonlijk gesprek is absoluut noodzakelijk. Wat zijn je wensen, eventuele lichamelijke klachten en verwachtingen + de investering die je bereid bent te doen om gezond en uitgerust wakker te worden.

 

We maken een profielmeting van je lichaam met diverse computergestuurde meetapparatuur. Immers, iedereen is uniek. Ieders lichaam is anders. Neem alleen maar het verschil tussen man en vrouw. Daarom ook zoveel maten in kleding. En dan is uiteraard ook veel keus in matrassen. Zonder meting is het onmogelijk de juiste matras te kiezen. Zie ook Meten=Weten

 

Op welke bedbodem komt de matras te liggen?  Een bedbodem kan een boxspring, lattenbodem, spiraalbodem of schotelbodem e.d. zijn.Is dit een standaard bedbodem zonder correctie-zones of is het een bedbodem met correctie-zones. Let wel: Correctie-zones zijn geen comfort-zones. Comfort-zones doen weinig of niets voor je lichaamshouding. Meer informatie over comfort en correctie-zones in een matras lees je hier. Gebleken is dat bijna ieder lichaam één of meerdere correctie-zones nodig heeft. Wanneer deze correctie-zones in de bedbodem zitten, dan zijn ze doorgaans niet nodig in de matras. Echter, wanneer de bedbodem geen correctie-zones bevat, dan zijn ze uiteraard wel nodig in de matras.

 

 We laten je op een prettige manier voelen hoe een matras, waar nu wel rekening is gehouden met jouw lichaam, aanvoelt.  Je kan het belang van een correcte ondersteuning aan den lijve ervaren. Je voelt direct het enorme verschil tussen een bed wat wel is aangepast aan je lichaamsprofiel en een standaard bed dat niet aan je lichaam is aangepast.

 

 Afhankelijk van je persoonlijke behoefte en voorkeuren kies je uit de juiste materialen welke geschikt zijn voor je lichaam. Extra ventilerend wanneer je veel transpireert.  Drukverlagende materialen voor gevoelige lichaamsdelen. Warme materialen voor wanneer je een koukleum bent of koele materialen voor wanneer je het snel warm hebt in bed. Afdeklagen die lekker zacht en comfortabel aanvoelen of juist een stevig gevoel geven. De keus is helemaal aan jou.

Gefeliciteerd. Je weet nu exact welk type matras voor jou het meest geschikt is. Nu alleen nog een keus maken uit de verschillende prijsklassen.

 Slaapgarantie

Zo eenvoudig voorkom je een (dure) miskoop. Mocht het bed na aankoop niet helemaal bevallen. Of ben je jaren na aankoop aangekomen of afgevallen? Je lichaam is veranderd tijdens de zwangerschap? Meestal geen probleem: Ook jaren na aankoop zijn de meeste van onze matrassen nog eenvoudig aan te passen aan je wensen of aan je veranderde lichaamsprofiel. Er is doorgaans dan wel een (gratis) her-meting nodig.

Een matras aanpassen aan je lichaam doe je zo: 

Voorbeeld van het eenvoudig aanpassen van de matras aan je wensen of aan je veranderde lichaamsprofiel:

leticia, matras, verwisselbare, zones


Misschien ook interessant voor je:  De 17 meest gemaakte Fouten bij het kopen van een Matras


Theo Huberts
Beddenspecialist

beddenspeciaalzaak


Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting  en kom bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis beddentest & meting & advies

Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.

 • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
 • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
 • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?

 • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
 • Geen wachttijd in de winkel
 • Geen aankoopverplichting
 • Geheel vrijblijvend
 • Een bezoek aan onze winkel is echt de moeite waard en verschaft je een hoop duidelijkheid

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaamsprofielmeting.

Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

Over de schrijver
Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP!