Huberts Slaapcomfort in BN DeStem
18 augustus 2016 

Huberts Slaapcomfort in BN DeStem

Het kan dus wel, succesvol ondernemen in het Roosendaalse winkelhart. BN DeStem spreekt met ondernemers. Vandaag Theo Huberts van de gelijknamige beddenspeciaalzaak in de Burgerhoutsestraat.

BNdeStem-Huberts-Slaapcomfort-Bedden-2

bn logo

Roosendaal, BN deStem, donderdag 18 augustus 2018. Door Monique Meeuwisse-van Genk. Foto: Peter van Trijen/Pix4profs.

‘Goed zijn is eerste vereiste’

‘Door goed te zijn in wat je doet, onderscheid je jezelf. Daarmee kun je het als winkelier redden,” zegt Theo Huberts van Huberts Slaapcomfort in de Burgerhoutsestraat.

Omdat hij graag een eigen zaak wilde en naar het gat in de markt zocht, begon de destijds 20-jarige in 1977 onder de naam De Bedstee een speciaalzaak in bedden. “In die tijd waren er in Nederland nog niet of nauwelijks echte beddenzaken te vinden”, weet Huberts.

“Ik startte in de Molenstraat. De zaak liep meteen goed. Ik kreeg veel mensen in de winkel die rug-, schouder- en nekklachten hadden. De keus wat bedden en matrassen betrof was in die tijd erg klein. Gewoon lekker liggen was wel belangrijk, maar er werd te weinig rekening gehouden met het unieke van ieder lichaam. Ook de fabrikanten hadden geen antwoord op het feit dat veel mensen door een verkeerde slaaphouding problemen kregen.”

De keuze wat betreft bedden en matrassen was in de begintijd erg klein

Huberts verdiepte zich in het probleem en ontwikkelde zich tot een specialist op het gebied van gezond slapen. In samenwerking met fabrikanten ontwikkelde hij slaapsystemen die op ieders lichaamsbouw kunnen worden afgestemd.

“We zijn gestart met het lichaamsprofiel van mensen te meten. Met het computergestuurde meten begonnen we in 1985”. Omdat het meten van mensen om tot een juiste slaaphouding te komen in de jaren ’80 vrij uniek was, gaf Huberts regelmatig uitleg aan instellingen zoals verzorgingstehuizen of de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen.

Ondertussen kwam zijn jongere broer Robert in de zaak en verhuisde het bedrijf naar panden in de Passage en op de Burgerhout.

“Langzaam kwamen er er meer beddenzaken. Om niet verward te worden met dumpzaken hebben wij de naam van de winkel veranderd in Huberts Slaapcomfort. We willen ons namelijk blijvend onderscheiden door een vakkundig advies dat afgestemd is op persoonlijke slaapbehoeften.”

Al vele jaren leveren de broers bedden op maat die zelfs jaren na aankoop aan een veranderd lichaamsgewicht of slaaphouding kunnen worden aangepast.

Omdat alle bedden op maat en naar wens worden gemaakt, was er niet zo veel showroomruimte meer nodig en werd het pand aan de Passage afgestoten.

Omdat de huidige winkel aan de rand van het centrum zit, hebben de broers minder feeling met de ontwikkelingen in de binnenstad. Via de website krijgt het tweetal mensen uit heel Zuid-Nederland in de zaak, die op zoek zijn naar een slaapoplossing op maat of gewoon lekker willen slapen.

“Natuurlijk merkten wij ook een teruggang door de malaise omdat de mensen de aankoop van een bed uitstellen. Daar staat tegenover dat mensen bewuster kopen. Ik durf een beetje arrogant te stellen dat onze zaak nog lang zal overleven. Gewoon omdat we goed zijn!”

Huberts-Slaapcomfort-Robert-Theo-2

Robert en Theo (r) Huberts. “Onze zaak zal nog lang overleven” Foto: Peter van Trijen/Pix4profs


bed, bedden, kopen, tips

telefoonpijl  >Met dit 5-stappenplan kies je eenvoudig het juiste bed


vraagtekenWas deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.

Heb je nog vragen? Kom langs in onze winkel of bel ons even op 0165-568898 of stel je vraag hieronder.


Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting  en kom bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis beddentest & meting & advies

Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.

  • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
  • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
  • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?

  • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
  • Geen wachttijd in de winkel
  • Geen aankoopverplichting
  • Geheel vrijblijvend
  • Een bezoek aan onze winkel is echt de moeite waard en verschaft je een hoop duidelijkheid

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaamsprofielmeting.

Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

Over de schrijver
Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP!