Welke matras is voor mij geschikt?

Welke matras is voor mij geschikt?

beste matras, goedkope matras, beste koop matr


Wat is voor mij de beste matras?


Er zijn veel verschillende matrassen te koop. Maar wat is nu voor jou de beste keus? Elke matras heeft zo zijn voor en nadelen welke voor jou belangrijk kunnen zijn. Om een miskoop te voorkomen geven we je graag uitgebreid advies.


slaapdna metingMeten is weten

We doen een profielmeting of drukpuntmeting om precies te weten welke matras voor jou het beste is. We kijken naar het huidige bed, wat is hieraan te verbeteren? Wil je je oude matras voor een zelfde type vervangen of wil je graag kijken wat voor jou het beste bed is.


persoonlijk aanpasbare lattenbodemergosleepBedbodem


Belangrijk is te weten op welk type bedbodem de matras komt te liggen. De combinatie bedbodem en matras is van belang dat de matras het beste tot zijn recht komt en jou het meeste comfort biedt. Je slaapt beter, laadt de accu beter op, je staat fitter op.Er zijn veel verschillende soorten matrassen 1. polyether Matrassen
 2. soft polyether matrassen
 3. kouschuim matrassen
 4. bonell binnenvering matrassen
 5. pocketvering matrassen
 6. latex matrassen
 7. traagschuim matrassen
 8. persoonlijk aanpasbare matrassen

1. Polyether matrassen zijn stevig geschuimde matrassen. Bieden weinig comfort, en hebben geen lange levensduur. Matrassen worden vaak gebruikt voor logeerbedden.


2. Soft polyether matrassen zijn al wat soepeler matrassen dan de standaard polyether matrassen. Ligcomfort wordt bepaald door het soortelijk gewicht (SG), de hoeveelheid kilo's materiaal per kubieke meter. Hoe hoger des te beter. Helaas geen lange levensduur en ligcomfort is matig.


3. Kouschuim matrassen hebben een open celstructuur. Koudschuim heeft zodoende een hogere elasticiteit, betere ventilatie, en een langere levensduur. Koudschuim matrassen hebben een goed tot zeer goed ligcomfort. Nieuwste variant is een koudschuim matras gemaakt van natuur soja en heeft het "Gezond Slapen Certificaat".


4. Bonell binnenvering zijn de ouderwetse binnenvering matrassen. Waren eenvoudig en goedkoop machinaal te vervaardigen. Alle veren zijn aan elkaar verbonden wat een effect geeft van een mat. De matras is niet puntelastisch en het ligcomfort is ook maar matig.


5. Pocket binnenvering matrassen is een luxe variant op de bonell geveerde matrassen. Elke veer is los verpakt in een zakje; de pocket. Het ligcomfort varieert van matig tot redelijk tot goed, afhankelijk van de gebruikte afdekmaterialen in de matras. Levensduur matig. Deze matrassen zijn veelal de oorzaak van een hinderlijke naad in het midden van het bed.


6. Latex matrassen zijn er in diverse kwaliteiten. Veel hangt af van het percentage natuurlatex. Ligcomfort is daarom van matig tot zeer goed.


7. Traagschuim. Drukverlagend schuim. Veel en grote kwaliteitsverschillen. Van weinig tot veel drukverlaging. Van korte duurzaamheid van enkele jaren t/m een duurzaamheid van 20 jaar.


5. Persoonlijk aanpasbare matrassen voor het meest ultieme slaapcomfort. Veelal de beste oplossing voor personen met lichaamlijke klachten zoals rug-, schouder- en nekklachten.


tip >Meer informatie over Matrassen en hun materialen en specifieke eigenschappen 

bed, bedden, kopen, tips

telefoonpijl  >Met dit 5-stappenplan kies je eenvoudig een goede matrasKOM NU BIJ HUBERTS SLAAPCOMFORT LANGS VOOR EEN GRATIS BEDDENTEST & METING & ADVIES
Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.
 • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
 • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
 • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?
 • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
 • Geen wachttijd in de winkel
 • Geen aankoopverplichting
 • Geheel vrijblijvend

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting.


Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip
Reactie plaatsen