Welke matras? Tempur, M-Line, Visco of Traagschuim?

Welke matras? Tempur, M-Line, Visco of Traagschuim?

Visco elastisch shuim


Tempur, M-line, Leticia of Traagschuim?


Is een veel gestelde vraag in onze winkel.

De reden om voor zo'n type matras te kiezen is heel eenvoudig: Behoefte aan Drukverlaging.


Standaard matrassen werken d.m.v. gewicht. Je drukt de matras in met je gewicht. Echter, op de plek waar je de matras indrukt, drukt het materiaal tegen jouw lichaam terug. Immers, het matras, het binnenwerk, wil terug naar z'n oorspronkelijke vorm. Hoe harder je de matras indrukt, hoe harder de matras terug drukt. Dit noemen we tegendruk.


Tegendruk vermindert de doorbloeding op deze plaatsen. Gevolg: we gaan draaien en woelen in bed. We slapen onrustig en kunnen 's morgens vermoeid wakker worden. Of wakker worden met gevoelige plekken, zoals heupen en schouders. Matrassen met hoge tegendruk zijn o.a. binnenverings-matrassen en matrassen met Pocket-vering.


Matrassen met drukverlaging bestonden al in de vorm van waterbedden, maar werden indertijd echt populair dmv de door  Tempur en M-line gevoerde TV-reclame. Hierdoor startten andere fabrikanten ook met de productie van drukverlagende producten. Zoals Visco en Traagschuim.


Traagschuim (of nasa-schuim, of memory-foam) is een ander type Visco en staat bekend om z'n korte duurzaamheid en slechte ventilatie. Traagschuim is meer geschikt voor logeerbedden en is niet echt geschikt voor dagelijks gebruik.


De ontwikkelingen gaan echter door en de matrassen werden steeds verder ontwikkeld. Ondertussen is de Leticia Visco matras enorm populair geworden. Immers, deze zijn, in tegenstelling tot de andere matrassen, persoonlijk aanpasbaar aan het lichaamsprofiel, gezondere toegepaste materialen (medisch klasse 1) en beter ventilerend.
meer-informatie 

bed, bedden, kopen, tips

telefoonpijl  >Gratis: Persoonlijk matrassen-advies op maatKOM NU BIJ HUBERTS SLAAPCOMFORT LANGS VOOR EEN GRATIS BEDDENTEST & METING & ADVIES
Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.
  • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
  • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
  • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?
  • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
  • Geen wachttijd in de winkel
  • Geen aankoopverplichting
  • Geheel vrijblijvend

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting.


Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip
Reactie plaatsen