Schouderklachten slapend oplossen
07 februari 2015 

Schouderklachten slapend oplossen

rug-schouder-nekklachten

 

Schouderklachten eenvoudig oplossen

Oorzaak schouderklachten

Schouderklachten worden veelal, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, veroorzaakt door een verkeerd bed. Eerst denkt je dat het door werkzaamheden gedurende de dag komt. Zoals: zware arbeid, een statische houding op kantoor achter een PC enz. Klachten kunnen bestaan uit verkeerde spierspanning, stramheid, tintelende vingers of armen, beurs gevoel, na langere tijd tot zelfs chronische terugkerende klachten.

Opstaan met schouderklachten

Totdat je bedenkt dat je zonder veel klachten naar bed ging, maar de klachten zich tijdens het slapen ontstonden of zelfs verergeren. Je gaat liggen woelen, draait van je ene zij naar de andere zij, weer naar je rug en zelfs naar je buik wat weer nekklachten ten gevolge heeft. Zie ook >Nekklachten.

Behandelingen

Deze klachten, veroorzaakt door een verkeerde lighouding van het bed, kunnen vaak wel tijdelijk worden vermindert door een therapeut. Echter hij behandelt de pijnlijke zone, maar neemt niet de oorzaak weg. Je klachten zullen na enige tijd weer terugkomen.

Je houding

Wanneer je bed bniet geschikt is voor jouw specifieke lichaamsvorm dan ben je  genoodzaakt je aan het bed aan te passen. Dit gaan we omdraaien: We zorgen ervoor dat het bed, de bodem of matras of een combinatie ervan, eenvoudig aan jouw lichaam wordt aangepast. Hoe we dat doen? Een lichaamsprofielmeting (zie ons gratis 5-stappenplan) die aangeeft waar en hoeveel correctie je lichaam nodig heeft. Zoals schouder, taille, en heupen. Die correctie aan je lichaam bestaat dan uit steun geven of juist de ruimte geven.

Belangrijke oorzaak schouderklachten

Belangrijkste oorzaak van schouderklachten ontstaan dus doordat de meeste bedden te weinig ruimte geven aan je schouders. Vergelijk het als je naar het strand gaat:  je ligt bovenop het zand wat hard is. Door kuiltjes te maken bij schouders en heupen kan je comfortabel gaan liggen.  Je maakt het zand niet zachter, maar geeft je schouders en heupen de juiste ruimte.

Veel voorkomende oorzaken:

  • Boxsprings: geven de schouders te weinig ruimte omdat een boxspring (ook een nieuwe) doorhangt oftewel het hangmat-effect. Het bed is ter hoogte van je schouders het hoogste punt van het bed. Het tegenover gestelde heeft u nodig.
  • Lattenbodems zijn vaak te recht en te hard. Schouderzones en instelbare heupsectors (schuifjes op latten) werken niet of weinig.
  • Spiralen zijn vaak een te harde matrasdrager. Geeft je niet de extra ruimte die je schouders nodig hebben.
  • Schotelbodems: te recht en beloven en lijken vaak meer te doen dan in werkelijkheid gebeurt. Belangrijk te weten is dat wat de bodem verkeerd doet bijna niet te corrigeren is door een goede matras.

De oplossing is vaak eenvoudig

De bedbodem of de matras of een combinatie ervan op jouw lichaam aan te passen. Dit doen we door een lichaamsprofielmeting te doen van je lichaam. Je kunt direct de proef op de som doen.  De correctie, de ruimte bij je schouders, voelen. Het bed zal de druk op de breedste delen van je lichaam, zoals schouders en heupen, aanzienlijk verminderen. Dit bevordert je nachtrust. Je laad je accu op. Je verhoogt de kwaliteit van de uren dat je slaapt. Je staat fitter op. En vergeet niet:

DE DAG IS DE SPIEGEL VAN DE NACHT

 

bed, bedden, kopen, tips

telefoonpijl  >Met dit 5-stappenplan schouderklachten voorkomen of verminderen


Huberts Robert Theo

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist


Was deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.

Heb je nog vragen?

huberts slaapcomfort

Kom langs in onze winkel

Bel ons nu voor een afspraak 0165-568898

of stuur ons een mailtje


Kom nu bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis Beddentest & Meting & Advies

  • Huberts Slaapcomfort: Al meer dan 40 jaar de meest gespecialiseerde beddenzaak
  • Wij hebben de reputatie dat veel klanten zijn verlost van hun klachten en uitgerust opstaan
  • Meer dan 9o% heeft goede tot zeer goede ervaringen met Huberts Slaapcomfort
  • Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.
  • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen. 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
  • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.
Over de schrijver
Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP!