Waarom je smorgens beter niet je bed kunt opmaken
07 mei 2016 

Waarom je smorgens beter niet je bed kunt opmaken

Het bed opmaken is vaak de eerste activiteit wanneer men is opgestaan. Maar is dit wel zo goed? Nee, het kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid.

Bed Opmaken

bed-opmaken-dekbed

Een mooi opgemaakt bed

is natuurlijk altijd leuk en fijn om te zien. Toch is het niet altijd verstandig om gelijk je bed mooi op te maken wanneer je net uit je bed bent gestapt. Beter is het om hiermee even te wachten.

Transpiratie

Alhoewel we het niet vaak realiseren, bevat ons bed smorgens vocht. Veel vocht. Dit is ontstaan door transpiratie. Het zou fijn zijn wanneer dit vocht de kans krijgt om te verdampen.  Bij het opstaan het bed opengooien, oftewel dekbed verwijderen of aan het voeteneinde leggen is dan ook de eenvoudigste oplossing.

Slaapkamerraam

Vervolgens het slaapkamerraam openen, zodat het verdampte transpiratievocht de kans krijgt uit de kamer te worden verwijderd d.m.v. ventileren. Een half tot een heel uur ventileren is al voldoende. De lucht in de kamer is dan ververst. Daarna is het doorgaans verstandig om het raam weer te sluiten.

Vochtig klimaat

We leven in Nederland in een vochtig klimaat. Doorgaans is de luchtvochtigheid hier hoog.  De bedoeling van ventileren is de lucht in de slaapkamer te verversen en vocht uit de kamer te laten verdwijnen. Tijdens dagen met een hoge luchtvochtigheid is de kans groot dat je meer vocht naar binnen haalt dan naar buiten laat verdwijnen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

huisstofmijt

Waarom is het luchten van je bed zo belangrijk?

 • Het is al veel gezegd: “Vocht tast alles aan“. Dit geldt zeer zeker voor je matras. Matrassen slijten doorgaans harder van transpiratievocht dan van je lichaamsgewicht. Je kan de levensduur van je matras dus eenvoudig verlengen door niet direct je bed op te maken.
 • Met het direct opmaken van bedden creëren we een perfecte woonplaats voor huisstofmijten.
 • Door een perfecte woonplaats voor mijten en ander ongedierte te maken, hebben we een grotere kans om last te krijgen van astma, eczeem, verscheidenen ademhalingsproblemen en zelfs slapeloosheid.

Conclusie

Personen die niet graag een bed opmaken hebben een goede reden om het niet te doen. En degene die het wel doen, lopen kans op een verkorte levensduur van het bed en lopen tevens kans op vervelende lichamelijke klachten.

Wanneer maak jij je bed op?

smorgens, eind van de ochtend, smiddags, savonds of nooit? Wij vinden het leuk wanneer je hieronder je reactie achterlaat. Alvast bedankt.


Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting  en kom bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis beddentest & meting & advies

Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.

 • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
 • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
 • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?

 • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
 • Geen wachttijd in de winkel
 • Geen aankoopverplichting
 • Geheel vrijblijvend
 • Een bezoek aan onze winkel is echt de moeite waard en verschaft je een hoop duidelijkheid

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaamsprofielmeting.Theo, Joyce en Robert Huberts, al meer dan 45 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

Over de schrijver
Mw altuntas
Door

Mw altuntas

op 28 Feb 2019

Ik laat de mijn bed de hele dag open liggen

Huberts Slaapcomfort
Door

Huberts Slaapcomfort

op 01 Mar 2019

Misschien niet zo mooi, maar wel heel verstandig.

Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP!