rugklachten, nekklachten, overdag


Rugklachten, schouderklachten, nekklachten.


 

Veel mensen lijden aan rugklachten, schouderklachten of nekklachten.

Er zijn natuurlijk vele behandelmethodes. Echter deze behandelen veelal de klacht maar zelden de oorzaak. Het daarom juist belangrijk terugkerende klachten te voorkomen. Beter voorkomen dan genezen.


Veel klachten worden veroorzaakt door een verkeerde houding. Een lange tijd zitten of staan in een verkeerde houding levert klachten op. Uren lang in een verkeerde houding liggen levert net zo goed klachten op. We liggen 1/3 deel van de dag op bed. Al snel 8 uur. In bed stappen zonder klachten en wakker worden met klachten maakt wel heel duidelijk waar het probleem ligt.


Overdag, wanneer we wakker zijn corrigeren we onze houding snel wanneer we merken dat we een verkeerde houding hebben aangenomen. We gaan snel recht zitten of recht staan om (verdere) klachten te voorkomen.nekklachten, orthopediche kussens


Corrigeren


‘s Nachts, wanneer we in slaap zijn gevallen lukt dit corrigeren nagenoeg niet meer. Kijk maar eens naar iemand die voor de TV in slaap is gevallen. Hij zakt in elkaar en soms lijkt het wel of z’n hoofd eraf rolt.


Wanneer we in slaap zijn gevallen kunnen we ons dus moeilijk of niet in model houden. Omdat we nu eenmaal op een bed zijn gaan liggen, zal het bed deze functie moeten overnemen.


Doet het bed dat op een foute manier, komen we in een verkeerde houding te liggen, dan kunnen we vrij snel rug-, schouder- en nekklachten verwachten.


Veel mensen slapen op een totaal verkeerd bed. Men komt in een zeer vreemde houding te liggen. Schouderpartij of heuppartij krijgt te weinig ruimte, te weinig lendensteun (waarom wel een lendensteun in uw autostoel en niet in uw bed), verkeerde spierspanning door verkeerde houding. En dat levert doorgaans veel klachten op.


Iedereen die gezond zou willen leven en klachten zou willen voorkomen moet nadenken over de kwaliteit van zijn bed. Mensen zijn verschillend van vorm, zodat een standaard bed geen optimaal resultaat kan opleveren. Als we echt zouden luisteren naar het lichaam, dan zouden veel mensen hun matras of bedbodem vervangen. En het liefst door een bodem of matras welke is aangepast aan de persoonlijke lichaamsvorm.bedlamp, leeslamp, led leeslamp, bedverlichting, lampjes boxspring


Hoe gezond slaapt een boxspring?


Een boxspring is vaak de oorzaak van veel klachten. De oorzaak zit in het “hangmateffect” (zoals doorhangende spiralen van vroeger). Schouders komen te hoog te liggen, lendenondersteuning ontbreekt en van ontspanning is geen sprake, met alle gevolgen van dien. Het is een onnatuurlijke houding wat een extra spierspanning oplevert, die gedurende de dag langzaam verdwijnt. Echter na langdurige belasting zullen de klachten aanhouden en heviger worden.


othopedisch neksteun kussen


Wat is de goede houding? Zoals de houding is bij rechtop staan zou hij ook moeten zijn bij ligging. Wanneer we in slaap zijn gevallen kunnen wij ons zelf niet meer in model houden. We zijn op een bed gaan liggen. Het bed zal ons lichaam in model moeten gaan houden. Doet het bed dat goed, dan worden we goed wakker, doet het bed het verkeerd dan worden we verkeerd wakker.


meting voor juiste bed, lichaamsprofiel, drukpunt meting.


Alles rond je lichaam koop je op maat. Zoals schoenen, kleding, een bril. En het het bed? Proef liggen in een winkel heeft geen zin. De tijd is te kort en wat lekker is hoeft niet altijd gezond te zijn. Belangrijk is dat minimaal de matras of de bedbodem persoonlijk op uw lichaam wordt ingesteld.slaapdna meting


Meten is weten.


Hoe weet je nu welk bed wel goed is voor je lichaam? Heel eenvoudig. Laat een (gratis) lichaamsprofielmeting maken in een, uiteraard, liggende houding en dat in verschillende posities. Er wordt gemeten met diverse meetsystemen. Uit deze meting komt naar voren welke correcties bij het lichaam minimaal noodzakelijk zijn. Zorg dat deze correcties verwerkt zijn in het bed. De garantie voor goed slapen. De beste keus is een slaapsysteem welke ook na aankoop nog aanpasbaar is. Dit bij eventuele specifieke klachten of bij verandering van lichaamsgewicht. Ook belangrijk: Een persoonlijk aanpasbaar slaapsysteem hoeft niet duurder te zijn dan een willekeurig bekend merk.


tip>Meer aankooptips


>Meer over rug, schouder en nekklachten


 

bed, bedden, kopen, tips

telefoonpijl  >Met dit 5-stappenplan kies je eenvoudig het juiste bedKOM NU BIJ HUBERTS SLAAPCOMFORT LANGS VOOR EEN GRATIS BEDDENTEST & METING & ADVIES
Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.
  • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
  • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
  • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?
  • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
  • Geen wachttijd in de winkel
  • Geen aankoopverplichting
  • Geheel vrijblijvend

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting.


Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip