De 10 meest gemaakte fouten bij het kopen van een Boxspring

De 10 meest gemaakte fouten bij het kopen van een Boxspring

De-10-meest-gemaakte-fouten-bij-aankoop-van-een-boxspring

De 10 meest gemaakte Fouten bij het kopen van een Boxspring:

  • 80% van de Nederlanders heeft of krijgt binnenkort te maken met rug- nek-en schouderklachten. De meeste klachten zijn eenvoudig, al slapend, te voorkomen of op te lossen. Je hebt daar wel een goed bed voor nodig. En het mooie is: Dat bed kan je zelf uitkiezen! Kies dan een bed welke geschikt is voor jouw specifieke lichaamsprofiel. En daar gaat het, helaas, maar al te vaak fout.
  • 90% van de mensen slapen op een bed welke niet voor hun geschikt is. (meer info)

Boxspring kopen? De 10 meest gemaakte fouten bij het kopen van een boxspring in willekeurige volgorde:

1/ Kiezen op het uiterlijk

Boxspring ErgoSleep BS4

Men loopt in een beddenzaak of meubelzaak langs een flinke rij boxsprings en men is direct verliefd op uiterlijk van die éne boxspring. Natuurlijk zal dat bed mooi staan in je slaapkamer. Maar ligt hij wel zo goed? Vergeet niet: Wanneer je in bed ligt te slapen, dan is het uiterlijk daarvan niet meer zo van belang. Het gaat er dan alleen nog maar om of het bed jouw lichaam de juiste ondersteuning en correcties geeft.

95% van de tijd dat je in bed ligt zie je je bed niet. Maar je weet wel hoe je s morgens wakker bent geworden.


2/ Proefliggen in een winkel heeft geen zin

proefliggen heeft geen zin

Proef liggen in een winkel, is gebleken, heeft absoluut geen zin. Je gaat anders liggen dan thuis, je draagt je kleren, je ligt niet in een houding zoals thuis en je ligt niet ontspannen en op je gemak. Maar het belangrijkste is dat de tijd veel te kort is. Je hebt doorgaans minstens 8 weken nodig om over een bed te kunnen oordelen. En om te constateren of het bed de juiste ondersteuning geeft. Minstens 8 weken proef liggen in een winkel lukt natuurlijk niet.


3/ Een Boxspring heeft een hoge instap

nachtlamp, grond verlichting, slaapkamerlamp

Een boxspring kan zowel een lage als een hoge instap hebben. De hoogte van een bed bepaal je doorgaans met de pootjes. Maar daar heb je geen boxspring voor nodig. Nagenoeg alle bedden kan je tegenwoordig met een hoge of lage instap krijgen.

De hoogte van het bed wordt bepaald door je beenlengte. Iemand met korte beentjes heeft een lager bed nodig dan iemand met een paar lange stelten.

  4/ Een collega/familielid is zeer tevreden over z’n bed

boxspring slapen

Een goed bedoeld advies van een collega of familielid is altijd te waarderen, maar niet echt waardevol. Deze persoon heeft niet dezelfde lichaamsbouw als jij hebt. Deze persoon is waarschijnlijk ook zeer tevreden over z’n schoenen en z’n jas. Trek die ook eens aan? Ben jij dan ook zo tevreden?

5/ Er zijn géén profielmetingen gemaakt + Er is niet onderzocht of het bed wel bij jouw lichaamsbouw past

lichaamsprofielmeting

Omdat wij onszelf niet meer in model kunnen houden wanneer we in slaap zijn gevallen, zal het bed ons in model moeten houden. Doet dat bed dat goed, dan worden we met een glimlach wakker. Doet het bed dat niet goed, dan worden we een stuk minder prettig wakker. Hoe komt dat?

Overdag wanneer we wakker zijn kunnen we ons prima in model houden. Natuurlijk zitten of staan we wel eens in een verkeerde houding. Maar dat voelen we snel en corrigeren onze houding direct voordat spieren pijnlijk kunnen gaan worden. Dat corrigeren lukt niet meer wanneer we in slaap zijn gevallen. Immers, wanneer we in slaap zijn gevallen kunnen we ons lichaam niet meer in model houden. Kijk maar eens naar iemand die voor TV in slaap is gevallen. Ze liggen vaak in de vreemdste houdingen. Klachten zijn dan ook te verwachten. Niet op het moment dat ze slapen, maar het moment dat ze wakker worden.

Iedereen is uniek en heeft een unieke lichaamsbouw. Daarom ook zoveel maten in kleding. Dus ook veel keus in bedden. Om te bepalen welke boxspring het meest geschikt is voor je lichaam, zijn lichaams-profiel-metingen onontbeerlijk. Immers, Meten=Weten. Zie ook: Meten=Weten

6/ Boxspring van een bekend merk

boxspringkorting

Een bekend merk is nooit een garantie dat het bed geschikt is voor jouw lichaams en dat je lekker komt te liggen. Het ene merk is gespecialiseerd in het een, een ander merk is weer gespecialiseerd in iets anders.

Je lichaamsprofiel bepaalt welk bed voor jou het meest geschikt is, niet het merk. Wanneer blijkt dat jouw lichaam een correctie nodig heeft, zoals een lendensteun, en dat bekende merk heeft dat niet, dan is een miskoop te verwachten en is dit bekende merk niet geschikt voor jou.

7/ Aanbod in (woon)warenhuizen en aanbieders op internet.

woonboulevard

De meeste woonwarenhuizen, grootwinkelbedrijven, internetaanbieders en ketens en aanbieders op woonboulevards leveren een standaard product. Maar jij bent niet standaard! We zijn niet allemaal hetzelfde. Er wordt niet gekeken naar jouw specifieke lichaamsprofiel. Er kan hooguit gekozen worden uit 2 of 3 hardheden. En dat is natuurlijk niet de oplossing voor jouw lichaam.  Problemen zijn dan ook te verwachten.

Je gaat toch ook niet akkoord met een schoenenzaak waar je maar uit 2 of 3 maten schoenen kunt kiezen? Wanneer je alleen maar kan kiezen uit maat 35, 40 en 45 dan is de kans groot dat je met een paar schoenen thuiskomt die uiteindelijk blaren gaan opleveren. Een keus bij bedden uit 2 of 3 hardheden geeft een even grote kans op een (dure) miskoop.

8/ Tijdens onze vakantie lagen we heerlijk op zo’n bed

Hotelkamer

Een aantal dagen of een paar weken slapen op een willekeurig bed is absoluut te kort om te kunnen beoordelen of dat bed het juiste bed is voor jouw lichaam. Je hebt doorgaans minstens 8 weken nodig om over een bed te kunnen oordelen of het bed jou de juiste ondersteuning geeft. En daar zijn onze vakanties, helaas, te kort voor.

In eerste instantie, tijdens de gewenningsperiode, kan het een lekker bed lijken, echter op lange duur hoeft dat bed echt niet zo lekker te zijn. Het kan zijn dat je schouder toch net niet ver genoeg wegzakt of dat de lendensteun net teveel of te weinig steun geeft. Immers, het is een standaard-bed. Er is niet gekeken naar wat voor jouw lichaam geschikt is. Hotels gebruiken standaard bedden. Vandaag slaapt er iemand op van 60 kg. Volgende week iemand van 100 kg.

9/ Goedkope boxsprings

Faillissements-Verkoop

Zoals bij bijna alle producten geldt ook hier: “Alle waar naar z’n geld”. Een boxspring van bijvoorbeeld € 500,- biedt doorgaans weinig tot geen comfort. De gebruikte materialen hebben doorgaans ook maar een korte duurzaamheid.

Deze bedden zijn daarom prima geschikt om te gebruiken als logeerbed. Zeker wanneer je er niet zo van gecharmeerd bent wanneer een logé van plan is langere tijd te blijven. Deze bedden zijn zelden of nooit geschikt om dagelijks te beslapen. Je zou jezelf daarmee te kort doen.

boxspring-comfortabel

10/ De enorme prijsverschillen

boxsprings prijsverschillen

Er zijn grote kwaliteitsverschillen in boxsprings, waardoor ook enorme prijsverschillen.

  • Comfort: Welk veersysteem is er gebruikt in de boxen? (echt waar, er worden al boxsprings aangeboden zonder enige vering)
  • Duurzaamheid: Heeft de boxspring wel of niet een dragend frame? Een box hoort te staan op 4 pootjes. Niet op 6 pootjes.
  • Verkleuring: Welk bekledingsmateriaal is gebruikt? (van gordijnstofjes tot duurzame meubelstoffen)
  • Lekker liggen: Heeft de box wel of geen verende zijden? (je wilt geen vervelende naad/rand in het midden van het bed)
  • Voel je de veren?: Wat zijn de gebruikte afdek-materialen en de verwachte duurzaamheid van de afdeklaag op de vering in de box?
  • Rugklachten: Van welke kwaliteit zijn de matrassen? (van logeerbed tot hoogwaardige kwaliteit)
  • Ligcomfort: Welk type matras is gebruikt? (logeerbed of “comfortabel slapen” of “druk verlagend slapen” of “natuurlijk slapen” of “aanpasbaar slapen”)
  • Gezondheid: Wat is de herkomst van het bed? Waar vond de productie plaats?  Niet in Nederland? Zijn er gevaarlijke chemische stoffen gebruikt, welke o.a. hoofdpijnen en concentratiestoornissen kunnen opleveren?
  • Transpiratie: Wat is de mate van verwerking van transpiratievocht
  • Temperatuur: Wat is de mate van verwerking van lichaamstemperatuur
  • Correcties m.b.t. lighouding: Hoe hoog is het corrigerend en ondersteunend vermogen. En in de juiste zone voor jouw lichaam?
  • Is goedkoop duurkoop? Wat is de verwachte duurzaamheid (van logeerbed tot duurzame kwaliteit)
  • Hoe wordt je smorgens wakker? Wat is de hoeveelheid comfort welke je mag verwachten?
  • Welke boxspring, uit het grote aanbod, is voor jou het meest geschikt?

>> Kies hier eenvoudig de juiste en de lekkerste Boxspring


Was deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.


huberts slaapcomfort

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting  en kom bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis beddentest & meting & advies

Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.

  • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
  • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
  • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?

  • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
  • Geen wachttijd in de winkel
  • Geen aankoopverplichting
  • Geheel vrijblijvend
  • Een bezoek aan onze winkel is echt de moeite waard en verschaft je een hoop duidelijkheid

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaamsprofielmeting.


Theo, Joyce en Robert Huberts, al meer dan 45 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

Taco
Door

Taco

op 05 Jan 2019

Prima toelichting op “de gemaakte fouten”. Dank hiervoor!

Nigel | BesteBed
Door

Nigel | BesteBed

op 16 Mar 2020

Bedankt voor de heldere uitleg! Hier hebben we wat aan.

Floor
Door

Floor

op 24 May 2020

Deze uitleg heeft mijn kijk op het kopen van een boxspring totaal veRanderd. In positieve zin.

jan joosten
Door

jan joosten

op 28 Jun 2020

HElder verhaal. Liggen in de winkel / cq proefslapen is erg beperkt. Dat geloof ik best, maar wanneer dit niet helpt, hoe kunt u dan in 10 minuten meten dat wel allemaal bepalen (kleren aan / niet de juiste slaaphouding etc.

Huberts Slaapcomfort
Door

Huberts Slaapcomfort

op 13 Jan 2021

Wij zijn in het bezit van diverse meetsystemen. Gekeken wordt, in het algemeen, naar lichaamsbouw, lengte, gewicht, verdeling van het gewicht. Aan de hand van deze gegevens kan worden berekend welke correcties een lichaam nodig heeft. Onze ervaring is dat 9 van de 10 lichamen 1 of meerdere correcties nodig heeft om goed te liggen. Waar die correcties vandaan komen is niet altijd van belang. Kan uit de bedbodem, maar ook uit de matras komen. Ons advies is afhankelijk van de uitkomst van de profielmeting en rekening houdend met de persoonlijke omstandigheden en het budget.

Mieke
Door

Mieke

op 18 Oct 2021

Heel goede uitleg ik ga nu letten op specifieke dingen het opmeten is zo logisch dat ik een afspraak ga maken

Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP!