Hamaso Slaapsysteem


Ontdek wat totale ontspanning voor je lichaam doet.

  • De mens is gemaakt om ook ’s nachts te bewegen. Dat geldt ook voor ons slaapsysteem. Daarom is het Hamaso slaapsysteem fundamenteel anders dan een conventioneel bed. Een traditioneel bed dwingt het lichaam tot een statische toestand. En dat is niet altijd goed. 
  • Daarbij introduceert Hamaso een zelfregulerende bedbodem. Deze instelbare bedbodem is flexibel en beweegt met je mee. Zo heeft je lichaam alle ruimte om klachtenvrij én uitgerust op te staan.
  • Dankzij het zwevend effect van het systeem wordt het lichaam níet in een vaste positie gedwongen. Vergelijk het met de positieve eigenschappen van een waterbed, zonder de nadelen ervan.
  • Ieder persoon is uniek, ook wat betreft lichaamsbouw. Neem alleen maar het verschil tussen man en vrouw en de vele kledingmaten die er zijn.
  • Wat is jouw lichaamsprofiel? Welke correcties heeft jouw lichaam nodig om uitgerust op te staan? Gezond en lekker slapen kan alleen met behulp van de juiste correcties. Dit maakt een individuele aanpassing aan de lichaamscontour mogelijk, wat op zijn beurt leidt tot een aanzienlijke verbetering van het ligcomfort. Er zijn echter maar weinig bedden die deze technisch veeleisende optie bieden. Let op! Correcties toepassen is iets héél anders dan de vaak, door fabrikanten, genoemde comfortzones.
  • Kortom, alleen wanneer de combinatie van bedbodem en matras aanpasbaar is aan het lichaam, kan er een perfect slaapcomfort worden gerealiseerd.
  • Deze Hamaso bedbodem geeft jouw lichaam de ruimte daar waar nodig is, geeft steun op de juiste plaatsen en is van hoofd naar voeteneinde persoonlijk instelbaar  naar jouw unieke lichaamsbouw!

Hamaso voorkomt vervelende klachten

Ieder persoon is uniek, ook wat betreft lichaamsbouw. Neem alleen maar het verschil tussen man en vrouw en de vele kledingmaten die er zijn.

  • Wat is jouw lichaamsprofiel? Welke correcties heeft jouw lichaam nodig om uitgerust en zonder klachten op te staan? Gezond en lekker slapen kan alleen met behulp van de juiste correcties. Dit maakt een individuele aanpassing aan het lichaamspostuur mogelijk, wat op zijn beurt leidt tot een aanzienlijke verbetering van het ligcomfort. Er zijn echter maar weinig bedden die deze technisch veeleisende optie bieden. Let op! Correcties toepassen is iets héél anders dan de vaak, door fabrikanten, genoemde comfortzones.
  • Kortom, alleen wanneer de combinatie van bedbodem en matras aanpasbaar is aan het lichaam, kan er een perfect slaapcomfort worden gerealiseerd.
  • Deze Hamaso bedbodem is van hoofd naar voeteneinde traploos persoonlijk instelbaar naar jouw unieke lichaamsbouw!
  • Op deze manier voorkom je vervelende nek-, rug- en schouderklachten.

Je kan Alleen Gezond en lekker slapen m.b.v. de juiste correcties

 • Met het Hamaso Slaapsysteem kan er worden ingespeeld op verschillende lichaamsvormen, -maten en -gewichten.
 • Met het Hamaso Slaapsysteem kunnen vervelende drukpunten volledig worden ontlast, doordat het lichaam op de juiste plaatsen weg te laten zakken. Denk aan b.v. kuiltjes op het strand.
 • Tegelijkertijd geeft het slaapsysteem de ondersteuning daar waar nodig is. Denk aan b.v. een kussentje in de rug.
 • Het slaapsysteem creëert de ideale correcties die het beste tegemoet komt aan de individuele en persoonlijke comfort behoeften.
 • Dit resulteert in drukverlagende en ondersteunende zones daar waar het lichaam ze nodig heeft.

Jouw lichaam is het uitgangspunt

 • Deze bedbodem is uniek omdat hij zich perfect kan aanpassen aan jouw lichaamsprofiel en aan jouw slaaphouding.
 • Elke bedbodem wordt persoonlijk ingesteld op jouw specifieke lichaam en daardoor een uniek exemplaar.
 • Belangrijk om te weten: De bedbodem is zeer eenvoudig aanpasbaar jaren na aankoop. Zoals bij verandering van lichaamsgewicht of een zwangerschap.

HORIZONTALE DRUKSPREIDING

 • De bedbodem bestaat uit vier zones. Deze zones gelden voor het hoofd, de schouderpartij, de heupen en de benen. 
 • Alle vier de zones zijn onafhankelijk van elkaar vrij instelbaar. Dit bepaalt  de mate van beweeglijkheid.
 • Ook bepaal je zelf de mate van ondersteuning door het bed. Zelfs jaren na aankoop.
 • De keuze voor een hardheidsgraad van een matras is daardoor overbodig. Gelukkig maar, want een regulier bed zakt op heuphoogte meestal door. Met vervelende klachten tot gevolg.
 • Dankzij het systeem krijgen de zwaardere delen van het lichaam de ruimte. Ze kunnen de lichtere delen van het lichaam niet beïnvloeden. In plaats van het systeem harder te maken, wordt er juist méér ruimte vrijgemaakt. Dat doet de zwevende constructie van de bedbodem. De verticale druk wordt dus horizontaal over het bed gespreid.
 • Steeds meer mensen hebben last van hun lage rugspieren. Dat gebeurt vooral zodra ze wat langer in bed blijven liggen. Ze krijgen dus rugklachten ín en door het bed. Kenmerkend aan systeem is dat ze juíst om die reden opzettelijk weinig vering bezitten.
 • Veren (zoals een boxspring en pocketveringmatrassen) veroorzaken een abnormale tegendruk op het lichaam. Het lichaam reageert hierop met een ‘afweerspanning’ van de grote rugspieren. Juist die tegendruk voorkomen we dankzij het ergonomisch bed van Hamaso. Het zwevend effect van de bedbodem draagt je.

  Onze gebruikers ervaren meteen een verrassende lichamelijke ontspanning. Dat komt omdat ons slaapsysteem zich automatisch instelt op de natuurlijke lichaamsvorm.

 • Maak daarom vrijblijvend kennis met het zwevend gevoel dat geen enkel ander bed kent. Hamaso een bed met een plus.

  meten = weten

  • Met behulp van verschillende computergestuurde meetbedden, worden je ergonomische gegevens en je persoonlijke lichaamsprofiel bepaald.
  • De meetsystemen bepalen je lichaamsprofiel en bepalen welke correcties jouw lichaam nodig heeft om 's-morgens uitgerust op te kunnen staan.
  • De meetsystemen berekenen en geven aan welke, en in welke mate, lichaamscorrecties noodzakelijk zijn om de juiste lichaamshouding in bed te verkrijgen. Deze houding, lekker en gezond, is vervolgens te realiseren d.m.v. deze instelbare bedbodem.
  • Meten = Weten. Zo voorkom je een dure miskoop.
  • Het is bijzonder aangenaam voor je; de aanpassingen van de ondersteuning zijn direct voelbaar op je eigen lichaam.
  • Zelfs minimale aanpassingen zijn direct voelbaar en kunnen van invloed zijn op je ligcomfort.

  Hoe werkt een Hamaso bedbodem?

  • Het slaapsystemen bestaat uit een ingenieus raamwerk. In dat raamwerk zijn aan de lange binnenzijden banden gemonteerd, die over steunpunten rollen. Elke zijde heeft vier bevestigde banden welke afzonderlijk van elkaar instelbaar zijn. Deze banden ondersteunen respectievelijk het hoofd, de schouders, het bekken en de benen. 
  • Op deze banden rust een vrij bewegende basislat voorzien beweegbare schotels
  • De bedbodem is zelfregulerend in z’n ondersteuning en past zich dus automatisch aan elke houding aan. De bodem wordt enkel ingesteld op de mate van beweeglijkheid, noodzakelijk voor aanpassing en ondersteuning van de lichaamsvorm. Zo bieden de bedbodem persoonlijk slaapcomfort, waarbij je ongemerkt van houding kan veranderen.

  • Zodra een element door een heup- of schouderpunt wordt belast, zal dit element zich naar beneden verplaatsen en de druk wegnemen. De naastgelegen elementen reageren hierop door omhoog te gaan. De lage rug, taille en knieën worden ondersteund, precies zoveel als de lichaamsbouw vraagt. Zodra je van houding verandert, wordt de druk weer op een andere manier weggenomen en stelt het systeem zich opnieuw in. Ongemerkt, geruisloos en automatisch.

  • De bedbodem heeft negen vrij bewegende zones die losjes met elkaar in verbinding staan. De beuken latten waarop de schotels zijn gemonteerd, geven bij elke lighouding dezelfde steun. De bewegende elementen passen zich volledig aan op de lichaamshouding. De druk van het lichaam verspreidt zich daardoor optimaal naar links, rechts en het midden.
  • Het lichaam wordt op een natuurlijke manier gedragen en ondersteund. Het ligt dus niet vast in een matras of traagschuim. Dit is een bijzondere verrassende ervaring. Natuurlijke rust dus. Daarom noemen wij dit zwevend slapen. Zonder deining, zonder geforceerde ondersteuning en zonder druk.

   Erkend door fysiotherapeuten

   Sinds de ontwikkelingen van het Hamaso-slaapsysteem, in 1982. is er nauw samengewerkt met belangrijke fysiotherapeuten. Oorspronkelijk werden de bedbodems vooral bekend in de wereld van de fysiotherapie.


   Veel fysiotherapeuten waren direct verheugd met de resultaten van het slaapsysteem. Dat kwam vooral door het effect op de werking en houding van het lichaam. Het slaapsysteem zorgt namelijk voor een verantwoorde drukpuntenverdeling. Ideaal dus om het lichaam weer gezond in balans te krijgen.

   Schotel Bedbodem

    Samengevat is de schotelbodem de meest gangbare keuze. Het heeft negen vrij bewegende latten die losjes met elkaar in verbinding staan. De beuken latten waarop de verende elementen zijn gemonteerd, geven bij elke lighouding dezelfde steun. De bewegende elementen passen zich volledig aan op de lichaamshouding. De druk van het lichaam verspreidt zich daardoor optimaal naar links, rechts en het midden.


    Het lichaam wordt op een natuurlijke manier gedragen en ondersteund. Het ligt dus niet vast in een matras of traagschuim. Dit is een bijzondere verrassende ervaring. Natuurlijke rust dus. Daarom noemt men dit zwevend slapen. Zonder deining, zonder geforceerde ondersteuning en zonder druk.

   Lattenbodem

   Sommige mensen willen optimale ondersteuning met een bodem die net wat stugger aanvoelt. Daarom is de lattenbodem-uitvoering ontwikkeld.
   Deze bodem beschikt over 46 verende beuken latten en 9 verbindingslatten. Alle latten zijn gelaagd opgebouwd. De bodem zweeft op dezelfde manier in de frames als de schotelbodem.  De bodem reageert bewust trager in zijn aanpassing en voelt dus steviger aan. Kortom, een kwestie van gevoel dus.

   Comfortabel liggen en zitten

   Het Hamaso slaapsysteem is zowel met de hand als elektrisch verstelbaar verkrijgbaar.

   Een verstelbaar bed is extra fijn als je bijvoorbeeld rugpijn of een vervelende kriebelhoest hebt. Of natuurlijk als je lekker wil lezen...


   Met een elektrisch verstelbare bedbodem kun je met één druk op de knop je bed verstellen. Nog even lezen met het hoofdeinde omhoog, je benen laten rusten door het voeteneinde omhoog te zetten of je onderrug extra ondersteuning geven? Het is mogelijk met een elektrisch verstelbaar bed

   Kom nu bij Huberts Slaapcomfort langs voor een gratis Beddentest & Meting & Advies

   Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan goed meteen goed .

   • 10 minuten meten betekent  10 jaar véél lekkerder en gezonder slapen.
   • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
   • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.


   Wat kun je verwachten?

   • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
   • Advies is geheel vrijblijvend. Geen aankoopverplichting.
   • Een bezoek aan onze winkel is echt de moeite waard en geeft een hoop duidelijkheid


   Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaamsprofielmeting .
   Theo, Joyce en Robert Huberts,  al meer dan 47 jaar beddenspecialist

   Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

   Neem contact met ons op