Schandaal? Hoe is het mogelijk dat Emma uitgeroepen is tot het beste matras?
13 januari 2021 

Schandaal? Hoe is het mogelijk dat Emma uitgeroepen is tot het beste matras?

Deskundigen in de slaapwereld vegen (al jaren) de vloer aan met de manier waarop de Consumentenbond matrassen test. Volgens de vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten is het Emma-matras de beste koop. Naar de mening van ingewijden een schandaal

Auteur: Leo Elenbaas

Als je een Emma matras pakt van 2 bij 2 meter en de dikte bekijkt en het soortelijk gewicht berekent, dan kom je uit op 37,5. Als je vervolgens de gebruikte materialen pakt, dan moet zo’n matras niet meer dan 75 euro kosten in plaats van een winkelprijs van € 399,20, zo luidt de kritiek. Ook zouden er bijna geen leveranciers in Nederland zijn die deze materialen durven te gebruiken, omdat het kwalitatief gezien niet in orde is. Van die testaankoop van de Consumentenbond klopt gewoon niks van, is de tendens.

Volgens de site van Emma bestaat de winnende matras uitsluitend uit materialen die het Öko-Tex 100 certificaat (eerste klasse) bezitten. ‘Dit keurmerk wordt alleen toegekend als het product vrij van schadelijke stoffen is. De eerste klasse is de hoogst mogelijke klasse, wat betekent dat de matras zelfs voor baby’s geschikt is.’

Gedupeerden
Het doel van een goed matras is goed slapen. En dat doe je niet op een Emma matras, is een andere kritiek. ‘De gebruikte materialen zijn gewoon niet goed voor je lichaam. 60% van de verkochte 800.000 matrassen komt ook retour.

Op Facebook is een groep aangemaakt ‘Gedupeerden Emma matras/Beter Bed’. Daar regent het klachten. Een bloemlezing:

….Voor de mensen wiens matras er nog aankomt, bedenk goed bij jezelf hoe dit bedrijf jou en al deze anderen heeft behandeld. Wat gebeurt er als er een fabricagefout is? Of als het matras je niet bevalt en je gebruik wilt maken van 100 dagen proefslapen en het matras terug wilt sturen? Denk goed na of je dit matras alsnog wilt accepteren als ze toch voor je deur staan!…

…Ik ben sinds kort in het bezit van 2 Emma-O2 matrassen. Echter denk ik dat er iets mis mee is, en heb daar jullie hulp voor nodig.
Hoe dik zijn de 2 toplagen van jullie O2 matras? Op de site van Emma staat dat deze beide 4cm dik moeten zijn dus 8 cm in totaal en de totale dikte 25 cm. Die van mij is een goede 3 cm in totaal . Emma geeft aan de matrassen te hebben aangepast. Dit kan toch niet?…

…Nadat ik verontrustender berichten las over andere matrassen in de hoes (original of one in een O2 hoes?) heb ik gelijk de hoes opengemaakt. Er lijkt inderdaad sprake te zijn van een ander matras. De kleuren wijken af, maar ook de toplaag is maar 2x2cm (las eerder iets over een productiefout?). Daarnaast is op 1 hoek de bovenste, blauwe laag niet helemaal netjes gemonteerd. Bovendien wijkt de productcode (onder de QR-code) af van de code op de matras.
Is er iemand die kan bevestigen of het inderdaad een productiefout is?…

…Wij hebben een nieuw O2 matras ontvangen, ik had al gelezen dat de bovenste schuimlagen nu niet meer 4cm schijnen te zijn…dat is hier dus ook maar wel weer een andere kleur dan de vorige.
Op de 2e foto zie je de 2 zijkanten van het matras…aan de ene kant is de lichtblauwe laag goed en aan de andere kant zie je de laag zowat niet. Dit kan toch niet goed zijn?…

Op het betreffende Facebook-account, dat afgeschermd is en waarvan je lid kunt worden, staan nog veel meer kritieken. Als je hier nieuwsgierig naar bent, dien dan een verzoek in om lid te worden van deze groep.

Aanpassingsvermogen
Emma meldt op haar site dat dankzij het uitzonderlijke aanpassingsvermogen van de innovatieve Airgocell®schuimlaag, het matras zich moeiteloos aanpast aan ieders favoriete slaappositie. ‘Door de hoge puntelasticiteit wordt enkel dat deel van het matras samengedrukt waar je op ligt. Zo kun jij heerlijk verder slapen, ook als je partner, hond of kat zich beweegt.’

Iedereen kijkt naar het mooie liggen, maar belangrijk daarbij is de stabiliteit. Als die niet goed is – en dat is het geval bij Emma, heb je daar de volgende dag meer last van dan wanneer je een dag hard werkt in de bouw, aldus critici.

Naar de mening van Emma valt de verbeterde visco-elastische schuimlaag echter goed in de smaak bij de Consumentenbond, door de goede beoordeling op drukverdeling. ‘Het schuim zorgt dat je lichaamsgewicht perfect verdeeld wordt. Het resultaat is een natuurlijke slaaphouding zonder vervelende drukpunten.

Tot slot: Emma is een techbedrijf, net als Google. Het is dus geen matrasproducent of -leverancier, maar een techbedrijf dat met de eerste prijs aan de haal gaat. Hoe is dat mogelijk?

Bron: https://www.wonen360.nl/article/9282874/hoe-is-het-mogelijk-dat-emma-o2-uitgeroepen-is-tot-het-beste-matras/
Auteur: Leo Elenbaas
© Wonen360.nl

Aanvulling vanuit Huberts Slaapcomfort:

beste matras consumentenbond

De Consumentenbond kan de matras nooit slaap-technisch beoordelen, omdat ieders lichaamsbouw immers anders is. Daarnaast is er niet op de meest essentiële punten getest.  Deze testen zijn dus absoluut géén garantie voor een prima nachtrust of aankoop. Hoe betrouwbaar is de Consumentenbond matrastest als de meest essentiële zaken niet meegenomen worden in de test.

Daarnaast, wanneer fabrikanten/leveranciers gebruik willen maken van de labels “Beste uit de test“, “Beste koop” en Beste voor U?” dan zijn deze fabrikanten/leveranciers flinke bedragen verschuldigd aan de Consumentenbond. De Consumentenbond verdient dus miljoenen per jaar aan haar ‘onafhankelijke’ adviezen. Zie: Inkomsten Consumentenbond. 

Review Emma matras

Heb je nog vragen?

Kom langs in onze winkel of bel ons even op 0165-568898 of stel je vraag hieronder.

Was deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.


Misschien ook interessant voor je:

Hoe kies je het juiste matras?

Hoe bepaal je je Slaap-DNA?

De 17 meest gemaakte Fouten bij het kopen van een Matras

Slecht slapen door elektrische magnetische straling

Website Leticia Modular Matrassen en Kussens

Download de Leticia-folder

De 10 meest gemaakte Fouten bij de aankoop van een Boxspring

Aankooptips voor een goed Hoofdkussen

 


KOM NU BIJ HUBERTS SLAAPCOMFORT LANGS VOOR EEN GRATIS BEDDENTEST & METING & ADVIES

Een bed kost veel geld. Dat weet je, maar doe het dan wel meteen goed.

 • 10 minuten meten betekent 10 jaar véél beter en lekkerder slapen.
 • 10 minuten meten zegt ook meer dan 100 nachten proefslapen.
 • Wij zijn niet duurder, maar wel véél beter.

Wat kan je verwachten?

 • 90 minuten persoonlijk slaapadvies op maat
 • Geen wachttijd in de winkel
 • Geen aankoopverplichting
 • Geheel vrijblijvend
 • Een bezoek aan onze winkel is echt de moeite waard en verschaft je een hoop duidelijkheid

Reserveer vandaag nog je persoonlijke lichaams-profielmeting.

 • Bel ons nu voor een afspraak 0165-568898
 • Of stuur ons een MailHuberts@home.nl
 • Of vul het formulier “Neem contact met ons op” in.

Theo en Robert Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist

Beddenspeciaalzaak Huberts Slaapcomfort is een begrip

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

ÉCHT LEKKER SLAPEN? ZO VOORKOM JE EENVOUDIG EEN (DURE) MISKOOP! 

arrow_drop_up arrow_drop_down