Wij kunnen aantoonbaar je Rug-Nek of Schouderklachten verminderen of zelfs oplossen
Hoe we dat doen lees je hier

Page content

article content

Review matras Emma, Simba, Eve, Matt, Bruno, Muun, Hema, Cody enz.

Review: Matras Emma, Simba, Eve, Matt Sleeps, Bruno, Muun, Hema, Twinkle, Cody, Emerce, Paul-Paula enz. enz.

Een nieuw Marketing Concept

Vanuit Amerika is er een marketing-concept voor matrassen komen overwaaien naar Europa: “One-Size-Fits-All“.  Diverse bedrijven zijn daar op in gesprongen.  Veelal wordt er reclame gemaakt op Facebook. Zoals Emma matras, Just dream, Leesa, Helixsleep, Onpurple, Bedianabox, Simba matras, Muun,  Hema, Matt, Casper. En zo zijn er nog wel meer te noemen. Allemaal kiezen ze voor hetzelfde marketingconcept en verdienmodel.

One-Size-Fits-All

Ze leveren een “One-Size-Fits-All matras. Meestal vacuüm verpakt in een doos om de vervoerskosten te drukken.  Het matras is soms bekleed met een leuke, opvallende en onderscheidende kleur. Leuk voor op internet, maar zelf heb je daar niets aan, want er gaat toch een molton en hoeslaken omheen. Het zou een matras moeten zijn van een prima kwaliteit en waar iedereen lekker en gezond op zou kunnen of moeten liggen. Maar is dat ook zo?

visco gel traagschuim

Materiaal-technisch

De meeste matrassen zijn van schuim. Zoals Traagschuim, Polyether, HR-schuim, Latex of een combinatie ervan soms gecombineerd met Binnenvering. Of deze merken materialen gebruiken welke voldoende ventileren, voldoende steun geven en lang genoeg meegaan is nog niet echt bekend. We gaan er nu maar even van uit dat deze bedrijven goede materialen verwerken, ondanks dat er te weinig over bekend is. De matrassen bestaan ook nog te kort om te weten of ze de 10 jaar gaan halen.

beste matras consumentenbond

De matras van Emma is door de Consumentenbond materiaal-technisch als prima beoordeeld. Let wel: De Consumentenbond kan de matras niet slaap-technisch beoordelen, omdat ieders lichaamsbouw immers anders is. Deze testen zijn dus geen garantie voor een prima nachtrust. Daarnaast: Hoe betrouwbaar is de Consumentenbond matrastest als de meest essentiële zaken niet meegenomen worden in de test.

Matras Muun heeft in Duitsland een Design Award geworden. Leuk voor Muun, maar daar doe jij niets mee.

Niet alle matrassen zijn voorzien van het LGA certificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die getest zijn op schadelijke stoffen.  Met dit certificaat ben je zeker van een veilig product. Er zijn matrassen op de markt waarbij de gevaarlijke chemicaliën zijn vervangen door veilige natuurlijke alternatieven zoals Natuur Soja. Het gaat wel om je gezondheid.

Immers: Leef gezond, Eet gezond en Slaap gezond

tempur matras

Slaap-technisch

Hier schort het aan bij deze “One-Size-Fits-All” matrassen. Het is technisch gezien haast onmogelijk om een matras te ontwerpen, te produceren en te leveren waar iedereen lekker en gezond op kan slapen. Uitzondering zijn de serieus persoonlijk aanpasbare matrassen. We zijn allemaal gewoon te verschillend van lichaamsbouw.

De lichaamsverschillen zijn te groot

We hebben niet allemaal dezelfde lengte, niet hetzelfde gewicht, niet dezelfde verdeling van het gewicht, niet dezelfde kledingmaat, niet dezelfde schoenmaat, niet dezelfde lichaamsbouw. We dragen niet allemaal dezelfde bril. Je bent een man of een vrouw. Oftewel: Ieder lichaam is uniek. Iedereen heeft zijn eigen lichaamsbouw en ieder lichaam heeft een andere ondersteuning vanuit het bed nodig. Hoe kan dan 1 enkel “standaard”matras in 1 hardheid al deze verschillende lichaamsvormen juist ondersteunen?

Persoonlijke Correcties en Aanpassingen

Een veel genoemd verkoopargument in beddenland is dat de matras zich zo goed aanpast aan je lichaam. Maar daar heb je niets aan. Wanneer je in een verkeerde houding op je bed gaat liggen dan past de matras zich dan ook aan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een matras moet zich niet aanpassen aan je lichaam, maar moet je lichaam de juiste correcties geven.

Weeg je bijvoorbeeld 80 kg, dan maakt het nogal wat uit voor je postuur of je 1,5 of 2 meter lang bent.

Heb je lichte heupen? Dan zal de matras daar zachter moeten zijn. Heb je zware heupen? Dan zal de matras daar steviger moeten zijn.

Heb je brede schouders? De beste oplossing is dan ruimte voor je schouder.

Heb je een holle rug? Heb je in je auto een lendensteun nodig om goed te zitten? Dan zal je die lendensteun ook noodzakelijk vinden in je matras. Maar dan moet hij er wel inzitten.

Deze belangrijke eigenschappen ontbreken aan de bovengenoemde “One-Size-Fits-All“-matrassen en maken ze daardoor meestal ongeschikt om er iedere nacht gezond en lekker op te kunnen slapen.

One size does not fit all

We gaan er toch ook niet mee akkoord wanneer een schoenenleverancier maar 1 paar schoenen heeft (unisex) in maar 1 maat en in maar 1 kleur? De kans dat deze schoenen geschikt zijn voor jouw lichaam is dan ook bijzonder klein.

We gaan toch ook niet akkoord in een kledingzaak met de keus uit 1 kledingstuk (voor man en vrouw) in 1 uitvoering en in 1 maat en 1 kleur die, zoals ze zelf beweren, voor iedereen geschikt zou zijn?

De keuze uit maar 1 model bril (voor hem en haar) en de glazen alleen maar leverbaar in 1 sterkte!?

Waarom zouden we dit dan wel accepteren bij matrassen? Waarom terug gaan in de tijd? We leven nu! Er is volop keus in kleding, schoenen, brillen, en zeker ook in matrassen. Er is meer keus en je kunt nu iets uitzoeken, voor hetzelfde geld, wat beter bij je lichaam past. Behaal hier mee je voordeel.

Rug-, Nek- of Schouderklachten

Helaas, 80% van de Nederlanders heeft of krijgt binnenkort last van rug-, nek- of schouderklachten. Bovengenoemde matrassen zijn niet voorzien van de benodigde corrigerende zones. Zoals aanpassingen voor jouw specifieke lichaamsbouw van schouder, lenden en heupen, maar ook t.a.v. je lichaamsgewicht, lengte en verdeling van gewicht en het feit of je man of vrouw bent. Daardoor zijn deze matrassen minder tot niet geschikt voor mensen met lichamelijke klachten.

Proefperiode

Veel matrassen hebben een proefperiode van een aantal weken tot 120 dagen. Mocht het matras niet bevallen dan kan de matras retour. Maar wanneer bevalt de matras wel of niet? Onze ervaring is dat de meeste mensen geen idee hebben hoe een matras te beoordelen. Men komt doorgaans niet verder dan: “Ligt wel of niet lekker, hij is harder of zachter dan de huidige matras”.

In onze winkel blijkt dagelijks dat klanten een matras heerlijk vinden en zelfs zouden kopen. Binnen 10 minuten zijn ze van gedachte veranderd nadat ze op een matras kwamen te liggen welke beter was aangepast aan hun specifieke lichaamsbouw. Daarnaast is lekkerder niet altijd automatisch gezonder. Kijk maar bij etenswaar. Elke dag friet is ook niet echt gezond. Nieuwe steunzolen lopen ook niet altijd direct lekker.

Iets om over na te denken: Maar wat gebeurt er met de retour gekomen matrassen? Worden deze vernietigd of weer verkocht als nieuw?

 

Prijzen en levertijd

De matrassen lopen in prijs van €350- tot ongeveer €1000,-. Deze prijzen komen overeen met de matrassen in de beddenspeciaalzaken. De levertijd loopt van 1 dag tot 4 weken. Dit is doorgaans ook gelijk aan een beddenspeciaalzaak, maar er is dan wel rekening gehouden met jouw specifieke lichaamsprofiel d.m.v. een lichaams-profielmeting.

Meten = Weten

Proefliggen (thuis of in een winkel) heeft geen zin. Om te bepalen welke matras voor jouw lichaam het meest geschikt is heb je een meetsysteem nodig. Een goede beddenzaak heeft 1 of meerdere meetsystemen. Om je lichaamsprofiel en je slaap-DNA te bepalen zijn wij al meer dan 30 jaar in het bezit van diverse meetsystemen, welke exact aangeven wat jouw lichaam nodig heeft. Veel matrassen zijn zelfs na aankoop persoonlijk aan te passen aan je lichaam. Zoals bij verandering van gewicht of zwangerschap. Wanneer je kledingmaat verandert, is je lichaam veranderd en is het ook beter je bed aan te passen aan je nieuwe lichaamsprofiel. Je komt dan gewoon even langs voor een nieuwe meting.

matrassen

Voor wie zijn deze matrassen wel geschikt?

Bovengenoemde “standaard”-matrassen zijn geschikt voor personen welke niet al te hoge “slaap”-eisen aan hun bed stellen, zijn geschikt als logeerbed of als tijdelijke oplossing. Voor “dagelijks”gebruik schieten ze doorgaans te kort. Jij en je lichaam verdienen beter.

Update:

Matras Twinkle en Matt zijn tegenwoordig te leveren in 2 hardheden (door de kern te draaien). Uiteraard is dit nog ruim onvoldoende.

Hoe bepaal je welke matras geschikt is voor jou? Hoe voorkom je een dure miskoop?

Klik dan op “Meer informatie” wanneer je benieuwd ben welke matras voor jou het meest geschikt is. Volg dan gelijk ons “gratis” 5 stappenplan.


bed, bedden, kopen, tips


 

theo huberts

Theo Huberts, al meer dan 40 jaar beddenspecialist


vraagtekenWas deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.

Heb je nog vragen? Kom langs in onze winkel of bel ons even op 0165-568898 of stel je vraag hieronder.


huberts slaapcomfort

  • Huberts Slaapcomfort: Al meer dan 40 jaar de meest gespecialiseerde beddenzaak
  • Wij hebben de reputatie dat veel klanten zijn verlost van hun klachten en uitgerust opstaan
  • Niet duurder, wel veel beter
  • Het juiste slaapadvies d.m.v. Computers + Meetbedden

Comment Section

0 reacties op “Review matras Emma, Simba, Eve, Matt, Bruno, Muun, Hema, Cody enz.

Plaats een reactie


*