Op onze Bedden lig je écht een heel stuk Lekkerder en Gezonder
Hoe we dat doen lees je hier

Page content

(Tip) Hoe kies je het juiste bed?

Hoe kies je het juiste bed voor jouw lichaam

 • Je wilt een lekker en comfortabel bed
 • Maar je wilt ook uitgerust wakker worden
 • Je wilt graag rugklachten voorkomen of verminderen
 • Je hebt geen zin in een dure miskoop

dan is het volgende interessant voor je:

 

boxspring slaapcomfort

 Je hebt een bed nodig. Maar hoe kies je het juiste bed?

 • De keus is groot en de beste matras of boxspring is voor ieder lichaam anders.
 • Ieder van ons heeft een andere lichaamsbouw. Vandaar dat er ook zoveel maten in kleding zijn. We zijn niet allemaal hetzelfde.
 • Overdag hou je je lichaam in model. Natuurlijk gaan je wel eens verkeerd zitten of staan. Je voelt al snel aan je lichaam dat je dat niet te lang moeten doen. Je corrigeert dan je houding om klachten te voorkomen.
 • ’s Nachts kan je je lichaam niet meer in model houden. Kijk maar eens naar iemand die voor TV in slaap is gevallen.  Ze slapen in de meest oncomfortabele houdingen. Ze hebben op dat moment geen idee of ze wel of niet lekker liggen maar worden later wel met klachten wakker.

Kortom,

 • Wanneer je in slaap bent gevallen kan je je lichaam niet in model houden. Je bent op een bed gaan liggen. Dan zal dat bed je in model moeten gaan houden. Doet dat bed dat goed dan worden je uitgerust en probleemloos wakker. Doet het bed dat niet goed dan wordt je wakker met allerlei klachten.
 • Het bed bepaalt dus of je ’s morgens uitgerust en zonder klachten wakker wordt.
 • En het leuke is: Hoe lekker je ’s morgens wakker wordt, kan je helemaal zelf bepalen!

  Dit moet je dus weten wanneer je een bed gaat aanschaffen:

 • Een goed bed is voor ieder lichaam anders. Een goed bed geeft de juiste correcties daar waar jij dat nodig hebt.
 • 80% van de Nederlanders heeft of krijgt binnenkort last van rug, nek of schouderklachten.
 • Standaard bedden en boxsprings zijn bijna altijd ongeschikt en betekenen vaak een miskoop. Je kan hooguit kiezen uit hard of zacht. Deze bedden passen zelden bij je lichaamsprofiel. Met vaak rug, nek en schouderklachten tot gevolg.
 • De Consumentenbond kan een matras niet slaap-technisch beoordelen, omdat ieders lichaamsbouw immers anders is. Deze testen zijn voor je dus geen garantie voor een prima nachtrust. Daarnaast: Hoe betrouwbaar is de Consumentenbond matrastest als de meest essentiële zaken niet meegenomen worden in de test. Daarnaast, wanneer fabrikanten/leveranciers gebruik willen maken van de labels “Beste uit de test”, “Beste koop” en Beste voor U?” dan zijn deze fabrikanten/leveranciers flinke bedragen verschuldigd aan de Consumentenbond. De Consumentenbond verdient dus miljoenen per jaar aan haar onafhankelijke adviezen. Zie: Inkomsten Consumentenbond
 • Jouw lichaam is uniek! Geen 2 lichamen zijn hetzelfde. Kort, lang, slank, stevig , holle rug, brede of smalle heupen, brede of smalle schouders …… Daarom ook zoveel maten in b.v. kleding. Neem alleen maar het verschil tussen man en vrouw.
 • Proefliggen heeft écht geen zin. Je hebt minstens 2 maanden nodig om te kunnen oordelen. en dat lukt niet in een winkel.
 • Omruilgaranties zijn een wassen neus. Je kan doorgaans alleen maar kiezen uit 2 of 3 verschillende hardheden.
 • Een dure miskoop heb je dan ook snel gedaan.

 

Niet duurder. Wel véél beter !

 

 • Meten = Weten. Om je lichaamsprofiel en je slaap-DNA te bepalen zijn wij in het bezit van diverse meetsystemen.
 • Wij maken “gratis” een zorgvuldige analyse van je lichaamsprofiel d.m.v. profielmetingen, gecombineerd met je persoonlijke slaapvoorkeuren.
 • Wij kunnen je dan, geheel vrijblijvend, het juiste slaapadvies geven.
 • Wij vertellen je wat de beste en lekkerste bedden zijn voor jouw lichaam.
 • 10 minuten meten geeft je veel informatie en kan een (dure) miskoop eenvoudig voorkomen.

bed, bedden, kopen, tips

telefoonpijl Kies hier eenvoudig het juiste bed voor jouw lichaam


Snel naar:

compleet-bed-HPslaapsysteem-HPmatrassen-HPGezond-Slapen-Certificaat-HPwaterbedden-hpdekbedden-HPhoofdkussens HP

 


 

vraagtekenWas deze informatie nuttig voor je? Wij zouden het erg leuk vinden wanneer je hieronder een reactie achterlaat.

Heb je nog vragen? Kom langs in onze winkel of bel ons even op 0165-568898 of stel je vraag hieronder.

Comment Section

7 reacties op “(Tip) Hoe kies je het juiste bed?


Door Rosemarie van der Tak op 26 juli 2016

Goede morgen,

Ik ben op zoek naar een matras voor mijn man. Hij is groot en zwaar tussen de 160 en 170 kilo. Heeft u daar ook matrassen voor?


Door Huberts Slaapcomfort op 3 augustus 2016

Goedemiddag, Jazeker hebben we een geschikte matras voor uw man. Belangrijk om te weten is op wat voor bedbodem de matras komt te liggen. Daarnaast zullen we moeten weten wat zijn lengte, zijn gewicht (= 160-170 kg) en de verdeling van zijn gewicht is. Met behulp van een profielmeting is daar eenvoudig achter te komen. uiteraard spelen zijn persoonlijke voorkeuren ook mee.


Door Dhr: J/ De Rooij op 8 januari 2018

Beste zijn jullie op dinsdagmiddag ook geopend. Want ik ben op zoek naar een nieuw bed matras.Door Daan op 25 maart 2018

U geeft aan zeer duidelijk op de website aan dat een matras moet bepalen hoe je slaapt en bij je lichaam moet passen. Maar er slapen toch vaak 2 mensen op een matras; soms apart, soms in een kommetje en je wil tijdens de nacht toch af en toe van houding wisselen. Maakt dat niet dat het verstandig is een matras te kiezen dat juist niet al te bepalend is?


Door Huberts Slaapcomfort op 27 maart 2018

De aanpassingen kunnen worden verricht door de matras maar ook door de bedbodem.

Nagenoeg ieder lichaam heeft wel, hier of daar, een persoonlijke aanpassing nodig voor een correcte ondersteuning . Doorgaans zijn de 2 lichamen, in 1 bed, nogal verschillend van elkaar. Daardoor is een persoonlijke ondersteuning haast onontkoombaar.
Ook is gebleken dat 2 personen nooit de hele nacht bij elkaar of tegen elkaar aan liggen.

Een oplossing zou kunnen zijn: 2 bedbodems met een verschillende instelling met daarop een “neutrale” matras. Maar dan moeten die 2 personen wel in dezelfde gewichtsklasse vallen.

Je gewichtsklasse wordt uiteraard bepaald door je gewicht, maar dan wel ten opzichte van je lengte, maar ook de verdeling van je gewicht. Om dit te bepalen is een profiel-meting van ieder persoon onontbeerlijk.


Door Marie op 28 augustus 2018

Ik heb in het verleden ook gemerkt dat ik beter functioneer wanneer ik slaap op verschillende bedden. Zo sliep ik een lange tijd op een hard matras en had ik vaak last van rugpijn. Ik heb mij toen laten voorlichten en slaap nu een stuk beter op mijn nieuwe matras. Het maakt een groot verschil!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.